Opfølgning på Danmark rundt

posted in: Danmark Rundt | 3

 

Ruten Danmark rundt
Ruten Danmark rundt

Efter 6 måneder, 5133 kilometer, og 5 par sko nåede jeg hele vejen rundt langs Danmarks kyst og kant. En fantastisk tur som jeg nu har haft nogle dage til at reflektere over herhjemme. Når jeg tænker tilbage er tiden fløjet afsted, og jeg sidder nu tilbage med en masse gode oplevelser og erfaringer i bagagen. Da jeg kom hjem ventede der mig et større oprydningsarbejde, både i mine ting, men også på min krop. 6 måneder med rygsæk, og et knapt så naturligt bevægelses mønster har sat sine spor, og jeg har derfor døjet med min skulder på den sidste del af turen. Det skulle jeg gerne få rettet op på igen her den kommende tid.

En af de ting jeg vil tage med fra turen, var at jeg kun havde de få ting der var i min rygsæk. Det var en god reminder om at man i hverdagen er omgivet af utrolig mange ting som man egentlig ikke har brug for. Ting som nemt kan hobe sig op og gøre hverdagen mere besværlig, istedet for at gøre den mere simpel, hvilket jo tit er meningen med alle de ting vi køber. Derfor var noget af det første jeg gjorde efter at have fået pakket mit udstyr ud, at begynde og rydde op i mine ting, og jeg fandt en del ting jeg ikke havde brugt i meget lang tid.

Turen har tilmed lært mig en del om mig selv, og jeg har fundet ud af at jeg kan holde mit eget selskab ud i lang tid. Jeg har typisk kun set en dag frem og taget det en ting af gangen, hvilket har været en god måde at undgå fremtidige bekymringer, som man alligevel ikke kan gøre noget ved. Det har ydermere gjort mig mere bevidst om hvordan jeg motiverer mig selv. Delmål er en af de ting jeg har brugt meget. Især i starten prøvede jeg ikke at tænke på det store mål med at nå hele vejen rundt, men satte istedet mindre delmål. På trælse dage med dårligt vejr var målet typisk bare at nå frem til lejren og kravle ned i min sovepose.

Jeg har på turen set en masse flot natur spredt over hele landet, og jeg håber turen har været med til at åbne folks øjne for oplevelserne der ligger og venter derude. Typisk kan man altid finde flotte oplevelser ved de danske kyster, det er bare at komme ud af døren. På de fleste danske strande er det tilmed tilladt at tænde bål og overnatte under åben himmel eller i en primitiv bivuak.

Tiden herhjemme har også været brugt til at kigge alle mine kort igennem, og få tegnet et kort over den samlede rute, til at give mig selv og jer et overblik. Når jeg har kigget på kortene er der mange steder jeg tydeligt kan huske, så det har genopfrisket en masse gode minder. Der er tilmed en del billeder fra turen som jeg skal have kigget igennem, og hvem ved måske får jeg samlet det hele til et foredrag…

Som den kvikke læser kan se på kortet, mangler jeg en kort strækning på Djursland fra Grenaa til Gjerrild. Den løber jeg den 8. maj i forbindelse med Gjerrild Løbet. Familien og jeg deltog i løbet sidste år og det var et rigtig hyggeligt byløb, så jeg glæder mig til at afslutte den sidste strækning der, hvor alle skal være velkomne. Der er godt nok lang tid til, men nu kom jeg også hurtigere rundt end jeg lige havde regnet med.

Der skal lyde en kæmpe tak til alle de gæstfrie mennesker rundt omkring i landet som jeg har overnattet hos. Det har været spændende og inspirerende at høre så mange forskellige livs historier. En del af turen som jeg ikke ville have været foruden. Og tak til alle der har fulgt turen, jeg håber i kan tage noget med herfra og måske er blevet inspireret til at komme lidt mere ud i den danske natur. Sidst men ikke mindst en tak til de sponsorer der har hjulpet projektet igang.

Slidte sko fra turen
Slidte sko fra turen

wpid-wp-1453839538838.jpeg

 

 

3 Responses

  1. Miki Sano

    Hej Aske, jeg har lige tjekket op på Gjerrild løbet og det er søndag d. 8.5 😊. Jeg siger også tak for, at du har fået mig til at læse tidevandsskema, da du skulle til Langli. Tak for alle oplevelserne og hyggeligt at have haft dig på besøg. Knus

    • Aske Christensen

      Hej Miki mange tak det får jeg lige rettet og mange tak fordi du har fulgt med 🙂