Langeland

posted in: Danmark Rundt | 1

Det har været to lange dage på Langeland, det ikke for sjov øen har fået det navn. Det startede igår morges hvor jeg vandrede afsted da Katja tog i skole. Jeg vandrede over broen til øen Tåsinge hvor jeg på min vej blandt andet så Valdemars Slot.

Efter Tåsinge gik jeg over broen til Langeland og Rudkøbing og så ellers nordpå. Her kom jeg forbi endnu et slot som hed Tranekær Slot. Ved aftenstids efter at have gået godt træt i mørket et par timer, nåede jeg til Lohals på det nordlige Langeland. I skoven ikke langt fra byen fandt jeg en shelter, dog først efter jeg havde ledt efter shelteren i den mørke skov i lidt tid. Det var en shelter lidt ligesom den Peter og jeg havde sovet i for et par dage siden, så jeg kunne ligge godt varmt i den lukkede shelter. Det var også lige i rette tid at jeg kom frem  for da jeg var kommet ind begyndte det at stå ned i stænger udenfor.

image

Imorges var jeg tidligt oppe da der forude ventede endnu en lang dag. Regnen var taget af da jeg kom igang, så det var perfekt. Da jeg kom ud til Langelands østkyst, kunne jeg gå sydpå igen langs stranden og nyde et smukt syn af det blå hav og en himmel fyldt med store skyer i blå og grålige nuancer. Samtidig gik jeg og var glad for at jeg ikke længere var på Sjælland og Lolland som kunne anes i horisonten, for skyerne så ud til at indeholde en heftig mængde regn.

image

Jeg nåede Spodsbjerg om eftermiddagen hvor jeg fik handlet ind, men jeg manglede stadig et stykke inden der var et godt sted at slå lejr. Jeg var også ved at være træt efter alt det vandring, så på trods af jeg lige havde fyldt rygsækken med mad og vand begyndte jeg at løbe. Benene var overraskende friske og det føltes bedre end at vandre, så jeg løb det meste af tiden indtil jeg kom frem. Jeg fandt et madpakkehus hvor jeg slog mig ned for natten og jeg nåede lige akkurat frem som mørket faldt på.

Dato: 17, 18 November

Dag: 113, 114

Kilometer (luftlinje):
56 km vandring
51 km vandring og lidt løb
– ialt 3625 km

Tid i bevægelse:
7:40-19:50 med pauser og indkøb
6:30-17:10 med pauser og indkøb

Vejr:
10 grader, overskyet, støvregn morgen, meget reng aften, frisk vind 7 m/s.
10 grader, mest overskyet, periode med sol, kraftig vind 14 m/s.

image

  1. Helle Udsen

    hej Aske. Dejligt at høre at du stadig har gode oplevelser rundt i landet. Vi tænker meget på dig nu hvor det begynder at blive vådt og koldt 😀. Tak fordi du så flittigt skriver og deler dine mange oplevelser og flotte billeder med os andre . Ha det godt og pas på dig! Fortsat god tur 😃. Mange hilsner fra os alle i Dalstrup