Orø og Jægerspris

posted in: Danmark Rundt | 0

image

Imorges tog jeg kabelfærgen til Orø. På færgen var der et kort over øen, og det viste sig at der var en vandresti det meste af øen rundt. Den fulgte jeg og det var en tur med mange flotte steder. Især Børrehovede ved den vestlige del var indtressant. Det var en bakke som eftersigende havde fået sit navn fra sørøveren Børre, der siges at skulle have holdt til på øen i gammel tid, men som endte med at blive halshugget.

image

Da jeg havde været det meste af øen rundt bortset fra den nordlige del, tog jeg færgen tilbage og drog mod byen Kulhuse. Her kom jeg forbi nogle jægere der var på jagt og var vidne til at en af dem skød en hare. Selvom det kan lyde mærkeligt, var det faktisk noget af et komisk syn. Han skød 3 gange med hans haglbøsse før han ramte den, og da han så løb hen mod haren der vidst kun var halv død, sprang der en anden hare op lige ved siden af ham og løb væk. Jeg var heller ikke helt tryg ved at gå forbi dem, hvem ved hvor mange slurke af lommelærken de havde fået…

Herefter kom jeg forbi Kyndbyværket hvor der gik en god sti lige forbi. Her fik jeg også løbet et godt stykke, og selvom det var ligeså hårdt som det plejede at være var det fedt at få noget fart på, for det var vel en ugen siden jeg sidst havde fået løbet.

Jeg kom også forbi Jægerspris slot. Jeg havde dog et stykke endnu, så jeg fik desværre ikke set det ordentligt. Herfra havde jeg regnet med at kunne komme til Kulhuse ved at følge små skovveje. Den plan måtte jeg desværre ændre, da jeg fandt ud af at der lå et stort militær skydeområde. Den eneste anden vej til Kulhuse var ud af den lange lige landevej, så det blev et virkelig langt stykke. På vejen til Kulhuse blev kedsomhed dog afbrudt engang imellem af skudsalver inde fra området.

image

I Kulhuse fandt jeg så en shelter og var vidne til en solnedgang med rødlig himmel, så turen derop havde ikke været spildt.

Dato: 1. Oktober

Dag: 68

Kilometer (luftlinje): 47 km løb og vandring – ialt 2192 km

Tid i bevægelse: 8-17:15 med pauser, indkøb og færge

Vejr: 14 grader, overskyet, frisk vind 6 m/s.