Møns Klint

posted in: Danmark Rundt | 0
image
Møns Klint

Det har været en hård dag, nok mest forbi jeg har været træt. Benene havde det fint nok efter den lange dag igår, men det var nok forbi jeg manglede søvn efter at have været tidligt oppe igår. Udover det har det været en dag med den bedste naturoplevelse jeg har haft længe!

image
Nyord Strandeng

Imorges tog jeg en rundtur forbi Nyord by og så ellers tilbage til Møn. På vejen gik jeg op i et fugletårn, hvor der var en fantastisk udsigt udover strandengen ved Nyord. Jeg havde også set strandengen igår men der var det ved at være mørkt, så imorges så det endnu flottere ud. Jeg så og hørte også en masse gæs på vej tilbage. Der var rigtig mange af dem på strandengen og de forstår virkelig at tilkendegive deres tilstedeværelse med konstante skrål.

Tilbage på Møn gik jeg igennem Ulvshale Skov. Jeg fulgte et smalt spor hvor den bregne fyldte skov lignede lidt en urskov. Ellers vandrede jeg et langt stykke langs stranden som hurtigt blev til en stenstrand. Så det blev til et langt og hårdt stykke.

Til sidst var jeg godt træt efter at have vadet rundt i stenene, så jeg fandt en skovvej på mit kort og besluttede mig at søge hen til den. Den var oppe af den høje skrænt og et stykke inde i skoven, så jeg måtte begynde at kravle opad. Det var ikke nemt for skrænten var blevet godt mudret af det fugtige vejr, og med rygsækken på ryggen var det en hård tur. Men jeg kom op, fandt vejen der også var godt mudret og kunne så fortsætte hele vejen til Møns Klint.

image
Møns Klint

Her fulgte jeg stien der gik langs ryggen af klinten og det overgik mine forventninger. Godt nok havde jeg forventede at klinten var høje, men det her var enormt! Tilmed var der en bøgeskov på toppen af klinten som med sine efterårsfarvede blade så virkelig smuk ud. Havet som var ret langt væk, da jeg var ret højt oppe var helt lyseblåt, og havbunden var mange steder helt hvid og klar på grund af alt det kalk.

image
Møns Klint

Jeg var også en tur oppe på Aborrebjerg som er Møns højeste punkt. Her var der godt udsyn ud over Møn i det klare vejr. Jo længere jeg fulgte klinten jo mere overrasket blev jeg. For den var meget varieret. Nogle steder var den skrå, andre steder lodret og nogle steder var der taget en ordentlig “mundfuld” ind i landet. Især det højeste sted på klinten imponerede. Det var 128 meter næsten lodret klint. I det hele taget var Møns Klint endnu et eksempel på at den danske natur har massere at byde på!

Dato: 20. Oktober

Dag: 85

Kilometer (luftlinje): 35 km vandring – ialt 2739 km

Tid i bevægelse: 8:45-18:15 med småpauser

Vejr: 10 grader, overskyet med lidt sol, stille vind 3 m/s.

image