Strynø

posted in: Danmark Rundt | 0

image

Da jeg vågnede lød det som om at der var noget der puslede i min rygsæk, og ganske rigtig fandt jeg en mus i rygsækken da jeg pakkede mine ting. Den havde åbenbart syntes det ville være et godt sted at overnatte, og det havde også været okay, hvis det ikke var forbi den havde lagt museekskrementer i rygsækken!

image

Da jeg havde sagt farvel til musen vandrede jeg mod Langelands sydligste del. Det blev et langt stræk på stenstrand, som tog noget længere tid end jeg havde regnet med. Da jeg nåede den sydlige spids vandrede jeg over en banke af småsten, hvor jeg på min højrehånd havde søen Keldsnor og på min venstrehånd havde havet. Det var et virkelig flot område selvom regnen havde taget godt til og jeg var ikke længere i læ, så vinden ruskede godt i rygsækken.

image

Efter Keldsnor havde jeg fået min dagsration stenstrand, så jeg søgte ud på landevejene og tilbage mod Rudkøbing. På vejen kom jeg forbi Fakkebjerg hvorfra der var en god udsigt ud over Langeland. I godt vejr skulle der ydermere være udsigt til Nordtyskland.

I Rudkøbing tog jeg færgen til Strynø. Jeg var på øen for nogle år tilbage, da jeg gik på efterskole så det vakte mange minder frem. Ved færgen kom jeg i snak med Søren og hans kone Hanne som jeg endte med at sove hos. De var utrolig flinke, og selvom de havde en masse ting de skulle ordne inden de skulle en tur til Jylland imorgen, skulle det ikke komme i vejen for deres gæstfrihed.

Strynø var en lille ø med en hyggelig by i midten. De havde deres egen købmand med et lidt anderledes og sjovt pant system. Butikkens tagrender var fyldt op med flasker, og hvis man så skal have sig en øl eller anden drikkelse, tager man en af flaskerne og aflevere den til købmanden når man køber sin øl. Derved slipper man for at betale pant, og købmanden slipper for at betale panten tilbage. Når man så har drukket sin øl skal man bare lige huske at lægge den tomme flasker op i tangrenden, så den ikke løber tør for flasker.

Dato: 19. November

Dag: 115

Kilometer (luftlinje):
39 km vandring – ialt 3664 km

Tid i bevægelse:
6:30-17 med pauser, indkøb og færge

Vejr:
10 grader, overskyet, periodevis regn, kraftig vind 14 m/s.

image