Trelde Næs

posted in: Danmark Rundt | 0

image

Idag gik turen forbi Trelde Næs, som jeg kom til efter at have passeret et sommerhus område. Det første stykke mod Trelde Næs fulgte jeg landevejen, men søgte herefter ned på stranden et stykke. Længere fremme lå der mange væltede træer, så jeg begyndte at overveje at søge op mod vejen igen. Det var dog ikke en mulighed for i mellemtiden var der kommet en barrikade af huse og private haver mellem stranden og vejen.

image

Istedet for at vende om valgte jeg at prøve at komme forbi, samtidig med at jeg krydsede fingre for, at jeg ikke endte i det samme mikado spil af væltede træer som på nordsiden af Vejle Fjord. Det blev held i uheld for det viste sig at blive en virkelig flot tur, hvor jeg udover alle de væltede træer i havet så en masse flotte og stejle klinter. Jeg kom dog ikke tørskoet igennem. Jeg var gået indenom træerne op langs skrænterne, og få meter inden jeg nåede normal strand igen viste underlaget sig overhovedet ikke at være fast, og min fod forsvandt ned i en dejlig blanding af ler og mudder.

image

Da jeg løb det sidste stykke mod spidsen af Trelde Næs troede jeg ikke at jeg ville få bedre naturoplevelser den dag, end de store klinter jeg lige havde set ved stranden. Der tog jeg fejl og tilbage af langs med den sydlige del af Trelde Næs fandt jeg det fedeste spor. Et smalt spor der hele vejen gik langs ryggen af klinterne og skrænterne, nogle gange helt ud til kanten. Her var der perfekt udsigt ned langs skrænterne og træerne der tak for tak var på vej mod havet, i horisonten kunne jeg tilmed se Fyn. Udover det gik sporet igennem den fineste skov med en masse små vandløb undervejs.

image

Ellers gik turen gennem Fredericia mod Fyn. Her kom jeg blandt andet til at gå langs nogle høje volde som havde været et fæstningsværk i gammel tid. Jeg mødte også et ungt par der spurgte mig om jeg var ude at vandre langt, så jeg svarede ja og fortalte dem om mit projekt, hvortil jeg fik et noget humoristisk svar fra kvinden “Mener du det? Ryger du joint eller sådan noget?” Jeg kunne ikke helt lade være med at grine, men fortalte hende at det gjorde jeg ikke.

Sidst på dagen nåede jeg endelig gennem trafik kaosset og over den gamle Lillebæltsbro, hvor jeg fandt en shelterplads helt ned til Snævringen.

Dato: 16. september

Dag: 53

Kilometer (luftlinje): 37 km løb og vandring – ialt 1686 km

Tid i bevægelse: 7:55-16:40 med indkøb og pauser

Vejr: 15 grader, overskyet, svag vind 6 m/s.

image