Avnø og regn

posted in: Danmark Rundt | 0

Det regnede imorges da jeg vågnede, og det var rigtig gråvejr. Jeg lå dejligt varmt og tørt i min sovepose og havde mest lyst til bare at blive liggende. Men jeg skulle jo videre, så der var ikke andet for end komme ud i regnvejret.

image

Jeg gik det sidste stykke ud til spidsen af Knudshoved, som sjovt nok også kaldes spidsen. Det var ikke blevet helt lyst endnu men der var flot derude. Spidsen var en forhøjning ude midt i havet som kun hang sammen med resten af Knudshoved med en lille sandbanke. Der oppefra kunne jeg se tilbage til Knudshoved. Trods regnvejr, skyer og dis var det et flot syn, men udsigten derfra må være fantastisk en klar sommerdag.

image

Fra spidsen var der kun en vej, og det var tilbage til Knudshoved Odde. Der skulle jeg over endnu en sandbanke. Her var vandstanden på min højrehånd høj og med bølger, og på min venstrehånd var vandstanden lav og vandet var blikstille.

image

Ellers gik turen tilbage langs Odden. Her var jeg efterhånden ved at være ret kold. Da jeg ikke havde regnbukser med, var mine ben helt våde og kolde og regnen gjorde at jeg åndede meget dårligt gennem min våde skaljakke, så overkroppen var ved at blive våd indefra. Det værste var dog mine hænder som konstant var våde, og da jeg på et tidspunkt skulle have min rygsæk af og ville klikke et spænde op skete der ikke noget. Mine fingre var rundt om spænden, men der var ingen kræfter i dem fordi de var blevet så kolde af alt det vand! Det var ret frustrerende men ved at bruge hele hånden fik jeg da spændet op.

image

Efter Odden gik jeg langs med Avnø Fjord endnu et flot sted dog stadig med dårlig sigtbarheden. Her kom jeg forbi Avnø Naturcenter der lå i nogle gamle flyvestations bygninger. Jeg kom ind i tørvejr og der var et toilet med varmt vand, så jeg stoppede hænderne ind under vandhanen og fik dem varmede godt op, en dejlig følelse.

image

Kort derfra lå der en shelterplads, og her lå der en overraskelse bestående af lidt tørt brænde og nogle tændbriketter, så jeg fik hurtigt startet et bål. Regnen var desuden holdt op og det små dryppede kun en gang imellem. Jeg brugte eftermiddagen på at samle brænde til et stort bål og så ellers bare side og få varmen igen. Der er altid noget helt specielt ved at sidde og kigge på et varmt bål.

Dato: 6. November

Dag: 102

Kilometer (luftlinje): 27 km vandring – ialt 3297 km

Tid i bevægelse: 7:15-14 med pauser

Vejr: 10 grader, heldagsregn dog småregn fra frokost, overskyet, dissede, stille vind 3 m/s.

image