Dragstrup Vig

posted in: Danmark Rundt | 0

Det var en kold morgen igår og meget svært at komme ud af soveposen. Da jeg endelig kom op, skulle jeg så bøvle med at få mine fødder ned i mine sko som var stivfrosne. Da mine ting var pakket, gav det kolde vejr til gengæld god motivation til at vandre godt til, for at få varmen ud i kroppen igen og især til mine hænder. Men udover kulden var det en flot vintermorgen hvor solen oplyste broen til Mors i horisonten.
image
Ved middagstid vandrede jeg over broen til Mors. Skyerne var væk for en stund, og fra broen kunne jeg så kigge ud over den oplyste fjord og det oplyste landskab. Jeg overnattede i en shelter ved Sillerslev havn, og denne gang stoppede jeg mine sko ned i bivuakposen, så varmen fra soveposen ville forhindre dem i at fryse til igen.
image
Idag var vejret noget mildere, kun omkring frysepunktet. Jeg vandrede til Agerø, hvor der var et fuglereservat ved øens strandenge. For første gang på turen var der tydelig blå himmel og sol. Det var fedt og med alt sneen var det hele lyst. Fra Agerø vandrede jeg til Dragstrup Vig hvor jeg fulgte stranden.

image
Det var et enormt flot sted, og så var der helt vindstille så solen oplyste den spejlblanke vig. Der var også sneklædte bakker ud til vigen, og tæt på stranden lå en lille tilfrosset sø. Mens jeg vandrede langs vigen skiftede vejret med et, og det blæste op og himlen blev dækket af en mørk sky. Heldigvis var der ikke langt igen og lidt længere henne af stranden fandt jeg en shelter der lå i ly af en lille skov.

Dato: 15, 16 Januar

Dag: 152, 153

Kilometer (luftlinje): 40 km vandring, 31 km vandring – ialt 4817 km

Tid i bevægelse: 8:35-17:40 med pauser og indkøb. 8:45-16:45

Vejr: -5 grad, overskyet, lidt sol, stille vind 3 m/s. 0 grader, delvis skyet, sol, frisk vind 7 m/s.
image