Knud Rasmussen

posted in: Danmark Rundt | 0

Idag blev det tid til at udforske den nordsjællandske kyst samt sige farvel til Roskilde Fjord. Jeg startede dagen med at løbe igennem Hundested og det var nu en meget hyggelig by. Her fik jeg også dagens pudsige oplevelse. På tværs af byens gågade hang der snore hvorpå der var fastgjordt Bh’er.

I den nordlige del af Hundested kom jeg forbi Knud Rasmussens hus. Han var polarforsker og var på adskillige ekspeditioner på Grønland. Jeg kendte godt til ham og må sige at han er en inspirerende person, men jeg vidste ikke hans hus (og museum) lå i Hundested, så det var et tilfælde at jeg kom forbi. Det undrede mig dog lidt at han var så meget hjemmefra, for hans hus havde en unik placering. Det lå på en græsfuldt bakke med udsigt til havet og Hundested by.

image
Kysten nord for Hundested

Herefter fulgte jeg kysten. Det var fedt endelig at komme til en sandstrand igen efter tiden langs Isefjorden og Roskilde Fjord. Det første stykke var dog plastrede til med sommerhuse og nogle steder op til flere linjer af kystsikring.

Ved Lisleje Plantage stoppede beboelsen heldigvis og foran mig var et smukt syn. Strand og klitter samt skov så langt øjede rakte, hvilket mindede mig om den gode tid ved Vestkysten. Efter plantagen var Melby Overdrev som var et hedeområde i forlængelse af klitterne og det var et virkelig fedt sted.

image
Har fået selskab af Bertram

Ved hedeområdet mødtes jeg så Bertram en gammel ven fra efterskolen. Han boede i området og kunne lige nå at løbe med et stykke, inden han skulle videre på ferie. Det var hyggeligt med noget selvskab og ikke mindst at få snakket med ham igen. Han fulgte mig et stykke ind i skoven Tisvilde Hegn, inden det blev tid til at sige farvel.

image
Shelter i Tisvilde Hegn

I skoven lå Assebo Slotsruin som jeg kom fordi på vej hen til dagens shelter. Shelteren lå i en lille nedlagt grusgrav og må siges at være en af de bedre. Den lå på toppen af en lille skrænt med udsigt til en sø for foden af skrænten. Dagen endte skam ikke her for til aften fik jeg besøg af min far som kom med aftensmad, og han vil blive de næste par dage.

Dato: 9. Oktober

Dag: 74

Kilometer (luftlinje): 25 km løb og lidt vandring – ialt 2358 km

Tid i bevægelse: 9:50-13:50 med pauser og indkøb

Vejr: 11 grader, overskyet, frisk vind 6 m/s.

image