Sukkerroer

posted in: Danmark Rundt | 0

Igår fulgte jeg landevejene og der skete ikke så meget rent natur mæssigt. Men når det så er sagt, er det de færreste dage hvor der ikke sker noget som helst. På vejen fra Gedser til Nykøbing Falster så jeg en del sukkerroemarker, faktisk var det stort set det eneste der var på markerne. Da jeg kom nærmere Nykøbing Falster begyndte jeg også at se en del traktorer, alle med en stor vogn sukkerroer spændt bag efter.

Da jeg så nåede Nykøbing gav det lige pludselig mening for her lå fabrikken Nordic Sugar, og udenfor lå der enorme mængder sukkerroer. Jeg kunne tilmed lugte sukkerroer i hele byen, eller det var nok mere lugten af roerne der blev lavet om til sukker.

image
Måneskin over Nykøbing Falster

Jeg var derudover en tur forbi den lokale avis Folketidende til et interview, inden jeg vandrede over broen til Lolland. Her slog jeg min tarp op på en primitiv teltplads, hvor jeg kunne kigge over til Nykøbing Falster på den anden side af sejlrenden.

Imorges satte jeg i løb og fortsatte på mærkværdigvis med at løbe resten af dagen. Jeg havde ellers så sent som igår snakkede i telefon med min far, hvor jeg sagde at jeg nok snart ville stoppe med at løbe fordi rygsækken simpelthen var blevet for tung!

image
Æv så det bare udenom

Da jeg nåede Roden Skov mødte jeg skiltet “Skoven er lukket pga af jagt”. Det var vel og mærke 4,5 km efter jeg havde løbet ned af en vej, men der var ikke andet og gøre end at bide i det sure æble og løbe hele vejen tilbage og uden om.

De to ægtepar jeg havde mødt i skoven inden Vordingborg for nogle dage siden hed henholdsvis Ole og Hanne samt Else og Kurt. Jeg fik efterfølgende en besked fra Kurt om at de boede i Nysted, og jeg var velkommen til at overnatte der. Det sagde jeg selvfølgelig ja til, for det er altid dejligt med et pitstop indendøre og jeg trængte efterhånden til et bad!

image
Kysten inden Nysted

Inden Nysted mødtes jeg så med Kurt og fik en stor krammer af ham. Det var smadder hyggeligt at møde ham igen og vi vandrede sammen til byen. Da vi nåede hjem fik jeg hilst på hans kone Else igen og vi fik os en god frokost med hjemmebagt rugbrød og det hele.

Her gik eftermiddagen og aftenen så i hyggeligt selskab hvor snakken gik om diverse ting, blandt andet om nogle af de vandreture de havde været på i Sverige. Jeg fik også at vide at der hvert år i efterårs -og vinterperioden køres mange roer til sukker fabrikken i Nykøbing Falster, og den tid kalder man roe kampagnen. Det var også en tid hvor de havde brugt lang tid i kø bag roe traktorne gennem årene.

Dato: 27, 28. Oktober

Dag: 92, 93

Kilometer (luftlinje):
31 km vandring
36 km løb
– ialt 3005km

Tid i bevægelse: 
7:45-15:30 med pauser og indkøb
7:45-12:30

Vejr:
10 grader, sol, lidt skyer, frisk vind 6 m/s.
10 grader, sol, lidt skyer, frisk vind 7 m/s.

image