Konceptetoversigt

Danmark Rundt er et projekt der i sin simpleste forstand går ud på at løbe Danmark Rundt. Planen er at følge Danmarks kyst rundt, også må jeg jo se hvor langt jeg når. Konceptet er at jeg i min rygsæk skal have alt det nødvendige udstyr også ellers komme fremad til fods, det vil sige ved at løbe og vandre. Turen kan deles op i nogle etaper for at gøre planlægningen nemmere. Herved kan jeg komme hjem engang imellem og få tjekket op på udstyr, blandt andet i efteråret hvor der vil blive brug for noget varmere tøj.

Jeg håber at jeg i forbindelse med turen kan åbne andres øjne for hvor unik den danske natur er, og motivere dem til at komme ud og få nogle oplevelser i den. Samtidig håber jeg at dette kan vedvirke til at flere bliver bevidst om vigtigheden af at vi passer på den danske natur.

Hvorfor

Hvorfor så løbe Danmark rundt? Jeg har nu siddet på skolebænken i 3 år og trænger til at komme ud og få en oplevelse i bagagen, samt udfordre mig selv/komme ud på kanten, hvor jeg kan mærke at jeg lever.

Grunden til at det så lige blev Danmark rundt, og ikke en tur til alverdens andre lande, bunder i ideen om at Danmark har massere at byde på. Vi lever i et land med utrolig varieret natur, alligevel er der mange der aldrig oplever det, på trods af at de har været på rejser ude i den store verden. Her vælger jeg at tage på opdagelse i Danmark istedet for at tage på en rejse til udlandet.

Ideen

Ideen kom egentlig fra min tidligere efterskolelære Ebbe, der forslog at jeg kunne bruge et år på at komme ud og opleve noget, hvis jeg alligevel ikke var afklaret med hvad jeg ville efter sommerferien. Han foreslog at løbe Danmark rundt for at opleve den danske natur.

Ideen fangede mig egentlig med det samme, men det var et ret stort projekt, og jeg havde min tvivl om min fysik overhovedet kunne holde til at tilbagelægge så mange kilometer. Det gjorde det ikke bedre at jeg i efteråret blev påkørt af en bil, da jeg cyklede hjem fra skole. Jeg slog mit knæ, og i en periode kunne jeg hverken løbe eller cykle. Jeg var godt træt af det hele, men der var ikke noget at gøre, og jeg pakkede ideen væk.

Det var heldigvis ikke slutningen. Efter at have været skadet igennem vinteren, kom jeg hurtigt igang igennem foråret. Der gik ikke lang tid inden jeg kom op i en nogenlunde form igen, og “Danmark rundt”-ideen strejfede mig igen. Det spekulererede jeg så over i noget tid, indtil jeg fik mig selv overbevist om at det kunne lade sig gøre. Herefter gik planlægningen så igang, og jeg glæder mig nu til at komme afsted, selvom alle tingene ikke er faldet helt på plads endnu.

slider billede