Den første rimfrost

posted in: Danmark Rundt | 0

Det var en kold fornøjelse at skulle op imorges. Der var rimfrost på græsset samt en masse dug på ydersiden af min tarp og kondens på indersiden, som allerede havde gjort min sovepose fugtig.

image

Jeg lå varmt i min sovepose og kunne kigge ud over havet til en smuk solopgang med flotte farver på himmelens få skyer. Det var ikke ligefrem tiltalende at stå op og skulle ud i det kolde vejr, men på den anden side blev mine ting kun mere våde af at jeg blev liggende.

Der var ikke meget plads under min tarp, og med den mindste bevægelse kunne jeg komme til at røre dugen og blive våd. Jeg lå i 10 minutter og tænkte over hvordan jeg kom ud mest tør. Det lykkedes mig at mave mig ud, løsne pløkkerne i den ene side og trække tarpen væk fra mine ting. Jeg kunne så stå på liggeunderlaget og få tøj på samt få pakket mine ting. Mine fingre var stivfrosne da jeg pakkede den våde tarp sammen, samt min sovepose som der var is på!

image

Det var godt endelig at komme igang og få varme i fingre og tæer, og da solen først kom frem blev der dejligt varmt. Hele dagen fulgte jeg en sti langs med kysten der gik på toppen af et dige. Det var en fin tur og havet var helt spejlblankt i det stille vejr. Efter en time begyndte det at blive ret kedeligt bare at gå lige ud, men stien fortsatte og fortsatte indtil jeg nåede Danmarks sydligste punkt som lå sydøst for Gedser.

image
På vej til Danmarks sydligste punkt

Lige uden for Gedser fandt jeg en shelter og solen skinnede stadig på fuldt blus, så jeg kunne få hængt mine ting til tøre.

Dato: 26. Oktober

Dag: 91

Kilometer (luftlinje): 24 km vandring – ialt 2938 km

Tid i bevægelse: 8:15-13 med pauser

Vejr: 3-11 grader, sol, få skyer, stille vind 3 m/s.

image