Limfjorden rundt

posted in: Danmark Rundt | 0

Så blev det tid til at afslutte det komfortable ophold derhjemme, og komme afsted ud i det danske vintervejr for at vandre Limfjorden rundt. Min far skulle til Løkken, så det passede med at jeg kunne blive sat af i Aalborg. Der var ikke noget sne på Djursland, men som vi kom nordpå kunne jeg godt se at det ikke ville være tilfældet i Aalborg.

image

Om formiddagen tog jeg så de første skridt Limfjorden rundt, og så sneede det ovenikøbet. Det var det første snevejr jeg havde set i år. Sidst der var sne var jeg på Ærø, og det blev kun til vådt slud i den del af landet.

Det første lange stykke vandrede jeg udenom lufthavnen, og her stoppede snevejret og solen begyndte at skinne. Bedre vejr kunne man vidst heller ikke bede om. Jeg kom igennem Gjøl og vandrede så ud til en shelter der lå ved vigen Ulvedybet ud til Limfjorden.

image

Shelteren lå halvvejs oppe ad en bakke med volde udenom til at give læ for vinden. Det var en lukket shelter med skydedør, så det var jo perfekt i det her vejr. Der var tilmed udsigt udover Limfjorden, hvor fjordens sider var frosset til og dækket med sne. Jeg lagde mine ting og gik så op på bakkens top hvorfra udsynet var endnu bedre. Vigen Ulvedybet var helt hvid af sne. Sidst på eftermiddagen sad jeg ved shelteren og så på solnedgangen. Jeg kunne ikke se solen for skyer, men de blev oplyst med et flot rødt lys. Da solen var gået ned kunne byernes lys ses rundt omkring fjorden.

image

Dato: 6. Januar

Dag: 143

Kilometer (luftlinje): 26 km vandring – ialt 4478 km

Tid i bevægelse: 10:20-15:30 med pause

Vejr: -3 grader, snevejr inden frokost, skiftevis sol og overskyet, frisk vind 7 m/s.

image