Den dansk-tyske grænse

posted in: Danmark Rundt | 0

Jeg var tidligt oppe imorges hvor temperaturen var omkring frysepunktet, og rimfrosten havde lagt sig på græsset. Jeg fik pakket mine ting, og fortsatte så af Gendarmstien igennem den mørke skov. Stien snoede sig igennem nogle flotte skove, både store bøgeskove, men den gik også forbi en masse mindre skove hvor egeføjen dominerede landskabet.

image

Der var stræk hvor stien gik langs stranden. Her kom jeg forbi et stykke med en stor klint. Den var svært at se i mørket, da den brune klint næsten faldt i et med den mørke himmel. Klinten måtte bestå af ler siden den var helt brun. De fleste klinter jeg havde set, havde ellers været lyse og bestående af kalk.

image

Ellers fulgte jeg Gendarmstien stien langs Flensborg Fjord. Her kom jeg blandt andet forbi lille og store Okseø der lå ude i fjorden. Det var to meget små øer, og af hvad jeg kunne se fra fastlandet lå der vidst kun en gård på hver ø, og så var der ellers en masse flot natur.

Min far ville hente mig ved grænsen og ringede lige inden Sønderhav og sagde at nu var de nåede derned, og de kørte lige ned over grænsen for at handle. Jeg tog noget af alt mit overtøj af og begyndte så at løbe, for at de ikke skulle vente alt for lang tid på mig. Ved slutningen af turen kom jeg gennem Kollund Skov med massere af store træer og slugte med rislende vandløb.

image

I skoven mødte jeg min lillebror der var løbet mig i møde. Han var åbenbart kørt med derned. Vi gik så sammen mod grænsen hvor vi gik min far og sørme også min søster imøde, som også var kørt med. Vi gik så ned til den dansk-tyske grænseovergang helt ude til fjorden, hvor jeg endelig efter cirka fem måneder kunne klappe Grænsestenen.

En lang og oplevelsesrig tur er slut. Det bliver godt at komme hjem igen, men jeg må indrømme at det også bliver lidt mærkeligt ikke at skulle være på farten hele tiden, hvor det kun er mig selv der bestemmer. Den største del af turen er gennemført, men jeg kan godt afsløre at jeg stadig mangler lidt, og på lørdag har jeg overtalt min lillebror til at tage med til Anholt hvor vi skal vandre øen rundt.

Dato: 14. December

Dag: 139

Kilometer (luftlinje): 39 km vandring og 12 km løb – ialt 4416 km

Tid i bevægelse: 6:10-15:15

Vejr: 3 grader, overskyet, småregn om eftermiddagen, stille vind 4 m/s.

image