Gråvejrsdag

posted in: Danmark Rundt | 0

Det småregnede og var køligt imorges da jeg vågnede i shelteren. Jeg overvejede kraftigt om jeg skulle holde en hviledag og blive i den tørre shelter hele dagen. Men jeg havde egentlig ikke så meget mad tilbage og faktisk ingen vand. Så jeg måtte ud i det. Jeg pakkede mine ting og foran mig ventede en lang men også oplevelsesrig dag.

Ægteparret jeg slog lejr ved i forgårs, havde fortalt mig om en shelter cirka 13 km fra Esbjerg. Vejrudsigten lovede fortsat dårligt vejr, så målet var at nå den shelter, så jeg kunne sove tørt i nat.

Jeg havde kun gået 2 km, da jeg nåede til Sønderborg gammel fuglekøje. Jeg havde aldrig hørt om en fuglekøje før, så gik ind og læste lidt om hvad det var.

En fuglekøje er en kunstig anlagt dam med “fangarme” som man benyttede til at fange vildænder i gamle dage. Fuglekøjen havde nogle tamænder som ved lavvande fløj ud til havet for at finde føde. Ved højvande fløj tamænderne så hjem igen og tog typisk en flok vildænder med. Køjemesteren (ham der passede fuglekøjen) lokkede så vildænderne ind i fangearmene med lidt fodder. Så var vildænderne fanget og der stod and på aftensmenuen. Ret genial metode til at fange ænder på hvis jeg selv skal sige det.

Fanø vestkyst
Fanø vestkyst

Efter fuglekøjen fortsatte jeg øen rundt langs kysten det meste af vejen. Regnen gjorde at jeg bare gerne ville have Fanø overstået og tilbage til fastlandet for at finde shelteren, så jeg holdte et raskt tempo. Det var tilmed lettere at holde varmen når jeg gik godt til, derfor blev det også kun til en kort frokostpause. På færgen kom jeg ind i tørvejr og fik mig en tiltrængt pause, desværre varede den ikke så lang tid.

Langli i horisonten
Langli i horisonten

Da jeg ankom til Esbjerg fik jeg købt ind og fortsatte nordpå af kysten. Regnen stoppede og det meste af vejen var der en sti. Dejligt ikke længere at skulle vade i sand. Landskabet ændrede sig drastisk i forhold til hvad jeg har set den sidste uge. Modsat flade græsmarker og sandstrande begyndte det nu at blive mere bakkede og vegetationen mere varieret. Der var også nogle klinter af og til som stien gik over. På toppen af klinterne kunne jeg se over til øen Langli, som jeg har planer om at vade over til her inden for det næste stykke tid. Resten af bugten kunne tilmed ses, så jeg vidste ligesom hvad der ventede mig de næste par dage.

Efter en lang dag fandt jeg endelig shelteren, og det var i rette tid for så begyndte regnen igen. Mine fødderne var blevet godt rynkede efter en dag i våde sko, og det var rart endelig at kunne få de våde sko og strømper af. Mærkeligt nok har jeg ikke fået en eneste vabel endnu, trods meget sand og våde sko hele dagen.

Jeg var virkelig glad for min regnjakke idag, og hvis vejret fortsætter kunne det godt være at jeg skulle indfinde mig med at slæbe rundt på et par regnbukser også. Det er ikke blevet til meget løb de sidste par dage, men rygsækken er simpelthen for tung og benene for trætte til at jeg føler at jeg kan løbe uden at få skavanker, så det må vente på sig til efter en hviledag.

Dato: 25. juli

Dag: 9

Kilometer (luftlinje): 36 km vandring

Tid i bevægelse: 8:30-18:45 med indkøb, færge og pauser.

Vejr: Overskyet, 14 grader og periodevis regn.