Solopgang

posted in: Danmark Rundt | 0

Jeg vågnede i shelteren med udsigt til solopgangen. Fed måde at starte dagen på. Jeg vågnede ret tidligt men havde egentlig sovet ret godt, også lå jeg bare og slumrede en times tid, indtil jeg tog mig sammen til at stå op. Herefter gik jeg op til den lille Mandø købmand og købte mig noget morgenmad samt lidt til frokost. Klokken 9:10 gik jeg fra købmanden og mod fastlandet. Benene var stadig lidt trætte, men havde det bedre end igår, og da jeg først kom igang mærkede jeg ikke noget til det.

Vejen til Mandø
Vejen til Mandø

Der er kun en “hovedvej” på Mandø, så jeg gik samme vej tilbage som da jeg kom. Men det gjorde ikke så meget for landskabet var flot. Idag tog jeg “dæmningevejen” tilbage istedet for den gamle Ebbevej. Jeg ville gerne holde fødderne tørre idag. Der var ikke så meget dæmning over den. Det var en grusvej der nogle steder kun lige præcis var over vandoverfladen. Men en fed oplevelse med udsigt over græs arealer og vadehavet.

Diget og vejen jeg fulgte det meste af dagen
Diget og vejen jeg fulgte det meste af dagen

Da jeg nåde fastlandet gik jeg langs med diget op af kysten. Det blæste friskt, men jeg kunne heldigvis gå i læ af diget. Det var et virkelig langt stykke på samme vej, men det gjorde egentlig ikke så meget. Jeg kiggede ud over markerne og de små huse i baggrunden, og så fik jeg tilmed løbet to gange 25 minutter. Rygsækken føltes for tung til at løbe med i starten, men når jeg først kom igang gik det fint. Synes altid det er fedt når jeg for løbet lidt. Det hele går så meget hurtigere, modsat vandring som jeg synes godt kan gå lige lovlig langsomt en gang imellem.

Fanø og Esbjerg i baggrunden
Fanø og Esbjerg i baggrunden

Et stykke henne af diget nærmede jeg mig en å. Der var nogle skilte hvor der stod at broen var lukket på grund af renovering. Jeg kiggede på kortet, den næste bro var 5 km inde i landet! Heldigvis var der stadig en lille gangbro over åen, hvilket virkelig reddede min dag. Langs med diget mødte jeg en bedstefar der var ude at spadsere en lille tur med hans barnebarn, og nu skulle de have frokost. Den bestod af pølser varmede over det lille gasblus bedstefaren havde taget med. Hyggeligt lige at hilse på sådan to friske mennesker.

Ved frokosttid stødte jeg på en helt ny shelterplads, som ikke var på mit kort. Jeg satte mig i en af shelteren og holdte en lille times frokostpause. Jeg overvejede kraftigt om jeg skulle sove her, nu havde jeg trodsalt tilbagelagt 18 km. Jeg endte med at følge den oprindelige plan og som var at fortsætte mod Tjæreborg. Her var der en lejrplads i baghaven hos et ægtepar. Jeg hilste på konen som var meget flink, og jeg kunne bare slå biuark op i haven hvor jeg havde lyst. Jeg lagde mine ting og gik i brugsen, der var cirka 1 km væk. Jeg skulle lige have lidt grønsager og fløde til aftensmaden når nu muligheden var der. Ægteparret havde en stor køkkenhaven, og da jeg lavede mad fik jeg lidt friske grønsager og krydderurter af konen, så min aftensmad endte med at blive ren gourmet.

Alt i gryden ret
Alt i gryden ret

Der er 10 km til Esbjerg her fra lejrpladsen, som jeg med jævne mellemrum bliver bekræftede i. Der er nemlig grøn koncert i Esbjerg og der spiller de ikke lav musik. Imorgen satser jeg på at nå til Esbjerg også tage færgen til Fanø, hvis ellers kroppen er frisk på at gå igen imorgen. 

Dato: 23. juli

Dag: 7

Kilometer (luftlinje): 29 km løb og vandring + til og fra købmand

Tid i bevægelse: 8:30-15:30 med pauser og indkøb.

Vejr: Sol, 18 grader og frisk vind.