Mandø

posted in: Danmark Rundt | 0

Dagen startede godt. Faren fra familien der også sov på lejrepladsen var kørt ned til bageren. Da han kom tilbage havde han været så flink at købe et ekstra rundstykke og en kanelsnegl med til mig. Jeg spiste morgenmad med familien og de skulle også til Mandø idag. Nå, men mine ting blev pakket også vandrede jeg afsted. Både mine ben og jeg selv var ret træt, men heldigvis var der ikke så langt til Mandø.

Ebbevejen
Ebbevejen

Der var to veje til øen. En gammel vej (Ebbevejen) der stort set altid ligger under vand, men som kan benyttes ved lavvande, og en nyere dæmning med vej der kun bliver oversvømmet ved højvande. Efter Rømø var jeg blevet godt træt af at skulle over sådan en lang og kedelig dæmning, så jeg valgte Ebbevejen.

Klokken 10:50 nåede jeg vejen men vandstanden var stadig ret høj, så jeg holdt mig en lang pause og ventede på lavvande. Klokken 12 begyndte jeg at gå over. Vejen var stadig under vand, så det blev 5 km med fødderne under vand. Aldrig har jeg vadet så langt i vand. Det var en fed oplevelse bare at gå over vadehavet og være omringet af vand. Imens jeg vadede derover tænkte jeg en del på at det her var den eneste vej til Mandø i gamle dage. Alt blev fragtet frem og tilbage med traktor på den her vej. Så selvom øen ligger ret tæt på fastlandet er den alligevel ret afskåret.

Da jeg kom til Mandø var det første jeg så fugtige -og helt flade græsmarker i lange baner. I horisonten var der dog et højt dige der skilte sig ud fra det flade landskab. På den anden side af diget var der en del marker med hø og få gårde. Her kom familien fra imorges kørende mod mig. De havde lige været rundt på øen og fortalte at de havde set en shelter som jeg kunne sove i. De rakte noget chokolade ud til mig og fortalte hvor shelteren lå. Jeg takkede og sagde farvel og var i godt humør over at jeg nok skulle sove i shelter i nat.

I den anden ende af øen var der så et dige mere. Efter det kunne jeg se øens eneste by som lå i læ af klitterne. Virkelig hyggelig by med kro, lille købmand og en gammel mølle. Modsat Rømø var der her slet ikke så mange turister og sommerhuse. Jeg fik købt ind og gik ned mod stranden.

Der var lavvande så stranden fortsatte langt ud. I baggrunden kunne jeg skimte Esbjerg. Jeg fulgte stranden og fandt så shelteren. Den lå mega godt med udsigt ud over havet. Solen skinnede så jeg benyttede mig af lejligheden til at tørre mine sko og sokker som var blevet ret våde efter Ebbevejen, samt lufte min sovepose. Herefter lavede jeg en god potion mad som jeg spiste mens jeg kiggede til Esbjerg, som jeg forhåbentlig når til inden for nogle dage.

Der er 30 km til den nærmeste lejrplads og købmamd over på fastlandet imorgen. Hvis jeg ikke når den ender jeg nok med at sove ved diget sammen med fårene. Forhåbentlig bliver benene friske igen efter en god nats søvn, så jeg kan nå lejrpladsen, men min krop trænger nok også snart til en hviledag.

Dato: 22. juli

Dag: 6

Kilometer (luftlinje): 15 km vandring

Tid i bevægelse: 9:25-10:50 og 12-15 med pauser
og indkøb.

Vejr: Overskyet formiddag, 19 grader og frisk vind. Sol sidst på dagen.