Alsstien og Gendarmstien

posted in: Danmark Rundt | 0

Igår morges vandrede jeg det sidste stykke langs Oldenor mod Nordborg. På turen kom jeg op på en bakke, hvor jeg kunne se hele vejen ned langs den smalle fjord. Jeg kom forbi Nordborg Slot og vandrede langs med Nordborg sø. Herefter kom jeg ind på Alsstien som førte mig ud til Als østkyst.

image

Det begyndte at regne, men det var der ikke så meget at gøre ved. Til gengæld var det tydeligt på stien, at det var den våde årstid vi var i. Det hele var sjask mudret, og nogle steder var det som om jeg gik to skridt frem og gled et tilbage.

image

Als stien fulgte hele østkysten og blev heldigvis noget mindre mudret. Det var en super flot tur med havudsigt igennem nogle smukke skove. Som jeg vandrede faldt mørket på, og det blev noget sværre at orientere i pandelampens skær. Jeg havde allerede gået længere end forventet da Alsstien snoede sig en del, og i mørket var den af og til svær at finde. Så jeg søgte ud på landevejene og gik så godt til.

Klokken 19 var jeg endelig fremme ved en primitiv lejrplads, og det var en hyggelig familie der havde den. Jeg fik en god snak med manden der var kommet ud for at hilse på, mens jeg slog min tarp op. Han var selv ivrig friluftsmenneske der tilmed havde arbejdet med det i nogle år, blandt andet som guide i Norge.

Imorges var jeg tidligt på farten og kom igen ud på Alsstien. Den førte mig ud i et meget vådt engområde, hvor jeg så kunne starte dagen med våde fødder. Sjovt nok hed området ‘uføret’ på mit kort!

image

Jeg kom hurtigt til Sydals kyst, hvor jeg fulgte en dæmning indtil jeg kom til en vej over til øen Kegnæs. Jeg vandrede over på øen og rundt om den af endnu en vandresti. Da jeg var tilbage på Als vandrede jeg mod Høruphav, hvor jeg kom forbi Vibæk vandmølle som var en gammel hyggelig møllegård.

I Høruphav kom jeg ind på Gendarmstien og nåede så efter et kort stykke til en shelterplads. Der var bål da jeg kom, så for et kort øjeblik var jeg nervøs for om pladsen var optaget. Men der var ingen i shelterne og heller ingen i området. Så der måtte have været nogle lige før jeg kom, men det var alligevel mærkeligt at de bare havde efterladt bålet, men så kunne jeg da nyde godt af bålets skær for en stund.

Dato: 11, 12. December

Dag: 136, 137

Kilometer (luftlinje):
45 km vandring
39 km vandring
– ialt 4339 km

Tid i bevægelse:
8:10-19 med indkøb og pauser
7:30-16:15 med indkøb og pauser

Vejr:
7 grader, regnbyer, delvis overskyet, lidt sol, frisk vind 7 m/s.
7 grader, overskyet, regn morgen og aften, frisk vind 6 m/s.

image