Vandring langs søer og fjorde

posted in: Danmark Rundt | 0

Det ruskede godt i tarpen imorges, og trods jeg efterhånden har været på tur længe, lærte jeg hvordan man IKKE skal pakke sine ting sammen. Jeg burde have pakket det hele i rygsækken og sluttet af med at pille tarpen ned som skærmede for vinden, men istedet startede jeg med at pille den ned hvilket gjorde at jeg lige pludselig fik travlt med at holde på mine ting så de ikke blæste væk.

image

Vejret var overskyet men efter et par gode solskinsdage kunne man ikke forlange mere. Dagen bød på en masse flotte fjorde og søer, den første var Ketting Nor. Herefter vandrede jeg op til Nord Als hvor jeg kom til en ren naturperle bestående af søer og fjorde der alle stort set hang sammen.

image

Den første var Bundsø som indtil i år havde været et tørret opdyrket område. Nu var der så lavet naturgenopretning og der var kommet en flot sø igen. Der gik en vandresti langs med søen hele vejen til Oksbøl hvor jeg rigtig kunne gå og nyde synet. Ude i søen stod der stadig nogle træer fra dengang den var tørkost og det var lidt sjovt at se at nogle steder var det kun trækronerne der stak op hvilket vidnede om at det havde været et meget lavtliggende område.

image

Resten af dagen fortsatte med lækre vandrestier. Fra Oksbøl vandrede jeg langs Mjelsø som var blevet genoprettet i 2005. Både Bundsø og Mjelsø havde i gammel tid været en Fjord men var blevet separeret af dæmninger. Fra Mjelsø gik vandreruten videre langs Mjelsvig og til Oldenor hvor jeg lagde mine ting i en shelter og gik en tur over til Dyvig for jeg kunne jo ligeså godt få det hele med. Shelteren lå desuden med flot udsigt udover Oldenor hvor jeg kunne ligge og se på nogle svaner der svømmede rundt.

Dato: 10. December

Dag: 135

Kilometer (luftlinje): 24 km vandring – ialt 4255 km

Tid i bevægelse: 8:30-14 med indkøb

Vejr: 7 grader, overskyet, regn sidst på dagen, meget vind 10 m/s.

image