Brunch hos Rie

posted in: Danmark Rundt | 0

De i gennemsnit 30 kilometer dagligt er snart ved at være i underkanten, ihvertfald taget i betragtning af alt den gode mad jeg har fået de sidste par dage. Inden jeg forlod Kjeldgård fik jeg smurt en madpakke, og så spiste jeg morgenmad med gårdens arbejdende folk, hvor menuen stod på hjemmebagte boller og en masse godt pålæg.

image

Jeg fik sagt farvel og vandrede så mod Skive. Marianne havde arrangeret at jeg kunne sove hos Rie, der var kendt i området for at have haft en pølsevogn i Skive by i 23 år. På vejen gik jeg forbi Thise Mejeri, og Skive Folkeblad kom forbi for at høre lidt om min tur. I Skive var fjorden helt frosset til og dækkede af sne. Det var et flot syn at kigge ud over fjorden og se is og sne helt til horisonten.

Ved Skive havn nåede jeg så hjem til Rie, som var en rigtig hyggelig og snaksalig dame. Jeg fik en god omgang aftensmad, og til aften fik jeg nok lidt mere is og slik end jeg havde godt af.

Imorges havde Rie lavet et helt brunch måltid med æg, pølser, og boller, samt frisk presset multijuice, for jeg skulle jo have nogle vitaminer som hun sagde. Og ja kaffen var frisk malet og brygget hvilket tydeligt kunne smages. Rie smurte også en stor madpakke til mig, så der også var til min aftensmad, og så fik jeg en stor godtepose med.

image

Jeg vandrede fra Skive i højt humør men med en propfyldt mave. Turen gik over en lang træbro som vidst skulle være Danmarks længste. Jeg var en tur ude forbi halvøen Lundø med Skive Fjord på den ene side og Lovns Bredning på den anden side.

image

Ved Ørslevkloster var der en skov med en shelter. Jeg har efterhånden set mange forskellige og sjove shelters, og det her var en af dem. Den var inspireret af vikingetiden og havde form som en omvendt båd, hvor under man både kunne sove eller side ved de opstillede borde og bænke, hvorfra man kunne kigge ud på den frosne sø og flotte skov der lå helt oppe ad.

Dato: 21, 22. Januar

Dag: 158, 159

Kilometer (luftlinje): 35 km vandring, 30 km vandring – ialt 4992 km

Tid i bevægelse: 9:50-16:50 med pause, 9-15:30 med indkøb og pauser.

Vejr: -9 til 0 grader, sol og få skyer, svag vind 4 m/s. -2 grader, sol og få skyer, svag vind 4 m/s.

image