Thyholm og Jegindø

posted in: Danmark Rundt | 0

image

Igår var tøvejret godt igang da jeg stod op, og jeg startede dagen med at gå i slud. Senere på dagen aftog det heldigvis, og så kom der kun nogle små regnbyer. Jeg vandrede ud forbi halvøen Boddum over dæmningen ved Doverodde. Det var et flot område med en stor sø og græsenge.

image

Jeg kom også gennem Boddum bakker, som af navnet antyder var et bakket område med skov. Herefter kom jeg forbi et sted, hvor der på en meget lille mark ihvertfald stod 10 vindmøller, alle i forskellige størrelser og former. Det var åbenbart noget der hed Nordisk folkecenter for vedvarende energi. I Lyngs på Thyholm fandt jeg så en shelter. Den stod helt ud til en jordmark, så udsigten var ikke noget at prale af, men det var da ly for natten.

image

Idag vandrede jeg så til øen Jegindø i en tyk tåge. Øen var forbundet med Thyholm med en dæmning som jeg spadserede over. På den sydlige del af øen var der en tange som jeg tog ned for at se. Et flot sted med vand og strand på begge sider samt marhalm i midten.

image

Ved Jegindø havn slog jeg mig ned i en shelter. Jeg var allerede fremme først på eftermiddagen, men besluttede at lave min aftensmad. Her opdagede jeg at jeg havde glemt at købe sprit og der var næsten ingenting tilbage i tasken. Jeg var virkelig sulten så jeg krydsede fingre for at det var nok, og begyndte at lave mad. Ligesom maden var færdig gik spritbludset ud, så det var lige på et hængende hår.

På havnen fik jeg også et varmt bad, som ovenikøbet var gratis, og jeg fik hængt noget af mit fugtige tøj til tøre i baderummet så det forhåbentlig kunne tørre til næste dag.

Dato: 10, 11. Januar

Dag: 147, 148

Kilometer (luftlinje): 27 km vandring, 20 km vandring – ialt 4645 km

Tid i bevægelse: 9-15:20 med pauser og indkøb, 9-13:40 med indkøb

Vejr: 2 grader, regn og slud, overskyet, frisk vind 6 m/s. 2 grader, kort regnbye, overskyet, stille vind 5 m/s.

image