Den sidste aften

posted in: Danmark Rundt | 1

Det var med en lidt mærkelig følelse at jeg stod op imorges, for idag blev sidste aften på min tur. Bortset fra det havde jeg overhørt vækkeuret og startede dagen med lidt stress, for jeg skulle nå færgen tilbage til fastlandet. Men jeg fik hurtigt pakket mine ting sammen og sprang morgenmaden over, så i sidste ende nåede jeg færgen i god tid. Der var kun jeg, skipper Jacob og hans kone ombord. Det havde været et kort visit på Livø, men det er en ø jeg altid vil huske for den meget varieret natur og den hyggelige stemning.

image

Jeg sagde tak for overfarten til Jacob og vandrede til Løgstør, hvor jeg gik langs Frederik Den Syvendes Kanal. En kanal man byggede fordi farvandet udfor Løgstør var så lavvandet at det gav problemer for de større fragtskibe. Det tog 400 mand, fem år at grave kanalen, og prisen svarede på daværende tidspunkt til hvad Storebæltsbroen kostede. Kanalen blev desuden kun brugt i cirka 50 år, hvorefter man gravede en sejlrende i fjorden ud for Løgstør.

image

Nu når det var sidste aften, gad jeg ikke at bruge tid på at lave det store aftensmåltid. Så om eftermiddagen spiste jeg på den lokale grill i Aggersund. De havde tilbud, to burgere for ens pris, så det passede lige med et tidligt aftensmåltid. Herefter vandrede jeg fem kilometer længere ned af fjorden til en shelterplads. Shelteren var lukket så jeg kunne sove godt i læ, selvom det nok ikke kom til at betyde så meget, temperaturen var nemlig steget så meget, at det jo næsten begyndte at minde om “sommer”.

image

Lige uden for shelteren var der en bålplads, hvor jeg hurtigt fik lavet et bål med noget brænde der var efterladt på pladsen. Jeg satte mig ved shelteren og nød varmen samt den karakteristiske lyd fra bålet, mens jeg på min brænder lavede mig en kop varm kakao på rigtig fløde. Fint skulle det være her den sidste aften. Det var faktisk første gang jeg havde tændt bål på turen, så det var skønt, og en god måde at fuldende og afslutte turen på. Der var godt nok nogle store vindmøller tæt på, der larmede noget så gevaldigt, men man kan jo ikke altid få det perfekt.

image

Normalt fryser jeg hænderne når jeg om aftenen skriver om dagens gang. Men idag var det så varmt at jeg selv om aftenen ikke behøvede handsker, den lave strålevarme fra bålet var nok til at holde mig varm. Jeg fik tilmed tørret mine sokker ved bålet, så i nat slipper jeg for at sove med våde sokker, og imorgen kan jeg stikke fødderne ned i tørre sokker.

image

Det er ikke til at forstå at jeg ikke skal sove i shelters mere, ihvertfald ikke for en stund. Det hele virker til at være gået så stærkt. Imorgen venter der et langt stræk til Aalborg, så der bliver god mulighed for at gå i mine egne tanker en sidste gang.

Dato: 25. Januar

Dag: 162

Kilometer (luftlinje): 24 km vandring – ialt 5086 km

Tid i bevægelse: 10:30-16:30 med pauser og indkøb.

Vejr: 7 grader, overskyet og tæt tåge, svag vind 5 m/s.

image

  1. Preben Knud Rasmussen

    Det bliver nu også lidt tomt for os, som har fulgt dig. For hvad så hvad?