Livø

posted in: Danmark Rundt | 0

Efter overnatningen i vikingeshelteren var der kommet et nyt lag sne udenfor. Det fik dog ikke lov til at blive liggende, da tøvejret var kommet og tilmed en tæt tåge. Jeg gik hele dagen med dårlig sigtbarhed. Nogle steder gjorde den snedækkede jord og den tætte tåge at alt næsten var hvidt, og jeg følte lidt at jeg bare vandrede rundt i ingenting. Men når der ikke var så meget at gå og kigge på, var der rig mulighed for at gå i mine egne tanker.

Jeg overnattede i en shelter i en skov ved Hessel, som jeg kom frem til lige da det blev mørkt. Idag var jeg så tidligt oppe og vandrede mod Rønbjerg Huse. På vejen kom jeg forbi en meget lille bager hvor jeg købte mig et par smurte boller. Det var nok den bedste bager jeg havde været forbi på hele turen Danmark rundt. Det smagte rent faktisk af hjemmebag, og så var det virkelig billigt!

image

I Rønbjerg mødtes jeg med Jacob som var Skipper på færgen til Livø og han sejlede mig over til øen. Jeg havde været på øen en gang før med familien, men jeg glædede mig til at komme igen, for det er en lille hyggelig ø.

image

Før i tiden var der en åndsvage anstalt på øen  hvor man anbragte psykisk syge mænd. De gamle huse fra anstalten danner idag rammerne for en hyggelig mini by, hvor der om sommeren er købmand, kro og ferielejligheder. Der er kun få fastboende på øen, så på denne tid af året var der helt fredfyldt.

image

Jeg lagde min rygsæk og vandrede øen rundt. Jeg så en del rådyr på turen og den tilbageværende sne var fyldt med aftryk fra forskellige dyr. Der er meget varieret natur på Livø, både hede, overdrev, skov, bakker, samt skrænter langs stranden. På den ene side af øen var sneen næsten væk og havet fri for is, men på den anden side var der stadig sne og en stribe med isflager og grødis langs strandkanten. Det var lidt sjovt at se forskellen trods øen lille størrelse.

image

Troels der står for feriecentret gav mig lov til at overnatte i en af de mange små ferielejligheder. Så slap jeg for at slå min bivark op og kunne sove lidt varmere.

Dato: 23, 24. Januar

Dag: 160, 161

Kilometer (luftlinje): 31 km vandring, 39 km vandring – ialt 5062 km

Tid i bevægelse: 10-16:50 med pauser. 6-15:39 med pauser og færge.

Vejr: 2 grader, overskyet og tæt tåge, svag vind 2 m/s. 3 grader, overskyet og tæt tåge, svag vind 2-5 m/s.

image