Bognæs

posted in: Danmark Rundt | 2

Der var godt tåget imorges og af en eller anden grund var mine lår stadig godt ømme. Vejret var dog mildt, næsten vindstille og temperaturen var okay. Jeg gik mod halvøen Bognæs, hvor jeg langsomt fik gang i de ømme ben.

image

Bognæs var virkelig et fedt sted, så det var godt at jeg ikke droppede det når nu lårene var ømme. På vej derover så jeg en masse flotte hvide svaner samt andre fugle der svømmede rundt i Kattinge Vig, som var helt stille i det milde vejr. Sigtbarheden var dårlig på grund af tågen, men det gjorde egentlig ikke så meget, for det så faktisk ret flot ud med tågen i horisonten.

Da jeg så kom over på Bognæs  havde jeg ikke været der i særlig lang tid før jeg så fasaner i lange baner, og det fortsatte jeg med indtil jeg vendte snuden mod Roskilde. Aldrig har jeg set så mange fasaner på et sted. De rendte rundt overalt, og hvis jeg ikke kunne se nogle kvækkede de inde fra buskadset.

image

Derudover så jeg også en kronhjort der stod midt på vejen og kiggede på mig. Jeg så flere hjorteflokke samt en kridhvid albino hjort! Tilmed så jeg et egern der to meter fra mig gravlede op i et træ. Udover dyrene var det et flot område med bøge og egeskov omgivet af Roskilde Fjord. Der skulle også være et havørnepar i området, men dem så jeg så ikke og det var vidst også uden for sæson.

Væk fra Bognæs begyndte jeg at løbe trods de ømme lår. Der var ikke langt til Roskilde hvor der ventede husly hos Mogens, min mors onkel. Her gik ruten gennem Boserup Skov som lå lige op ad Roskilde. Det var en meget befærdet skov sådan en søndag formiddag, og det var skønt at se så mange børnefamilier på udflugt, fornuftig ting at bruge søndagen på!

image

Skoven havde desuden massere af fede stier og spor som gik hele vejen til Roskilde havn, hvorfra der ikke var langt op til Mogens. Her fik jeg en formidabel frokost med rugbrød og pålæg af en kvalitet jeg ikke havde fået længe. Herefter fik jeg et varmt bad. Noget der var ved at være godt tiltrængt og som derfor blev værdsat.

De næste dage regner jeg ydermere med at tilbringe i Roskilde, så jeg kan få hvilet min krop og få samlet ny energi samt motivation.

Dato: 4. Oktober

Dag: 71

Kilometer (luftlinje): 24 km løb og lidt vandring – ialt 2271 km

Tid i bevægelse: 8:45-12:20 med pauser

Vejr: 15 grader, overskyet og tåget først på dagen, sol efter middag, næsten vindstille 1 m/s.

2 Responses

 1. Michael Rasmussen

  Hej Aske

  Jeg følger din blog, og skønt du tog en tur på mit ynglings løbested Bognæs, smuk natur, og stilhed, og ørnene er der men det er ikke så tit jeg ser dem, men et meget smukt syn. Vil høre hvilken løbesko løber du i?
  Fortsat god tur Danmark rundt.
  Mvh
  Michael

  • Aske Christensen

   Hej Michael ja Bognæs er et skønt sted. Jeg har primært brugt inov-8 trailroc 235 som en en mimimalistisk traisko. Den har zero drop og tynd sål og god plads til tærrene. Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.