Øm tå og ømme ben

posted in: Danmark Rundt | 0

Da jeg vågnede igår var min ene tå hævet og øm, så jeg besluttede at det nok var bedst med en hviledag. Det var ellers træls, for både hovede og ben var friske på at få tilbagelagt nogle flere kilometer, nu når jeg havde muligheden for at løbe uden rygsæk. Dagen gik så med at få slappet af, vasket noget af mit beskidte grej, og få syet nogle af de huller jeg havde fået i mit tøj. Jeg fik også lavet lidt stabiliserende styrketræning, såsom squats for ikke at gå helt i dvale på sofaen, men det skulle jeg aldrig have gjort.

Imorges havde tåen det heldigvis bedre, så det var bare med at komme ud at løbe. Min mormor og morfar kørte mig til Sandager hvor jeg sluttede i søndags og så begyndte jeg at løbe. Allerede fra starten af var mine ben rigtig ømme. Det stabiliserende styrketræning lavede jeg ellers dagligt før turen Danmark rundt for at genoptræne mit knæ, men nu virkede mine ben tydeligvis kun til to ting, at vandre og til at løbe langsomt hvor der var fladt, alt andet blev de simpelthen trætte og ømme af.
image
Jeg løb nordpå til Føns og ud på odden ved Føns Skov. Størstedelen af odden var landbrug, men jeg kom ud at løbe på en markvej der gik langs kysten. Ude på odden var der desuden udsigt til havet på begge sidder, Lillebæltsbroen, samt Jylland og Skamlingsbanken i horisonten.
image
Efter odden løb jeg til Svinø, som var en ø der var forbundet med Fyn med to korte dæmninger. På vejen så jeg en lille muldvarp der stod i siden af vejen. Den skyndte sig at løbe ind til siden og gemme sig under nogle blade da jeg kom. Jeg stoppede op og iagttog muldvarpen der puslede under bladene og gravede jord op for at gemme sig under jorden. En god lille oplevelse for det var alligevel en del tid siden jeg sidst havde set en muldvarp, og den sidste jeg så var vidst en død en fra en muldvarpefælde.

Kort fra Svinø sluttede dagens etape. Jeg havde ikke mærket noget til tåen, som jeg havde været ret nervøs for og jeg havde fået tilbagelagt flere kilometer end jeg lige havde regnet med så det kunne jo ikke være bedre. 

Dato: 1. December

Dag: 126

Kilometer (luftlinje): 44 km løb – ialt 3976 km

Tid i bevægelse: 8:50-14 med småpauser

Vejr: 7 grader, overskyet med lidt sol, frisk vind 7 m/s.
image