Et smut forbi Aalborg

posted in: Danmark Rundt | 0

Jeg var så heldig at have fået tilbudt husly i Aalborg af en gammel spejder veninde Maria. Det sagde jeg ja til, for så kunne jeg få set en gammel veninde og tilmed få set noget af Limfjorden. Der var cirka 60 km derhen fra sommerhuset i Lyngså, så jeg tænkte lidt over om jeg skulle tage det på en eller to dage. Jeg valgte dog at gøre det på en dag, når der nu ventede husly forenden. Det er sjovt så hurtigt man glemmer hvor langt 70 km er!

Benene havde det fint efter løbeturen igår, og jeg havde sovet godt i en rigtig seng. Jeg fik hurtigt pakket sammen og kom tidligt afsted fra sommerhuset, for der ventede en lang dag forude.

image

Det første stykke løb jeg langs en pæn strand. Der gik dog ikke længe inden jeg nåede Stennæs hvor stranden forsvandt og endte ud i et flot vådområde med græs. Jeg søgte ind i landet og fulgte asfaltveje næsten til Hals. Da det blev sidst på formiddagen blev det rigtig varmt, og jeg begyndte at vandre istedet. Ved Hals kom jeg igen ud at gå lidt på stranden, samt nordsøstien der steder fulgte stranden. Det var en flot passage med dejlig afveksling fra de lange landeveje.

image

Selvom jeg synes at jeg var startet tidligt, nåede jeg først Hals ved starten af Limfjorden efter middag, og her var jeg cirka halvvejs! Så jeg skyndte mig at købe lidt mad, da jeg ikke ville løbe tør for energi som jeg gjorde sidst, da jeg løb op til Ebbe i Vedersø Klit. Jeg fortsatte så videre langs Limfjorden, hvor det meste af vejen desværre kom til at gå af landeveje, da der helt ned til Limfjorden typisk var marker.

Sidst på eftermiddagen blev temperaturen mere human, så jeg begyndte at løbe. Benene virkede fint nok, da de havde fået en lang pause med vandring i middagsheden. Alting gik nu hurtigere og jeg nærmede mig Aalborg. Her begyndte jeg desværre at få mavekneb, hvilket nok skyldes at jeg igennem dagen, havde forsøgt at indtage solid føde. Jeg kunne simpelthen ikke få mig selv til at leve af sukker hele dagen. Desværre lå maden nu tungt i maven, og Aalborg var nu noget længere væk, da jeg blev nødt til at vandre et stykke.

image

I Aalborg fik jeg en optur hvor kroppen pludselig virkede igen. Det gjorde at jeg de sidste 6 km løb derudad og nåede rimelig hurtigt frem til Marias lejlighed. Klokken var her 22 så det havde været en lang dag, også lidt længere end jeg havde regnet med, men så fik jeg da opfrisket at det bare tager lang tid at tilbagelægge omkring 70 km.

Dato: 17. august

Dag: 29

Kilometer (luftlinje): 73 km løb og vandring

Tid i bevægelse: 6:50-22 med pauser og indkøb

Vejr: 20 grader, skyfri himmel, til tider ingen vind

image