Jens og Lammefjorden

posted in: Danmark Rundt | 2

Igår da jeg havde lagt mig i soveposen var der noget der puslede. Det var ikke ligesom de mange andre lyde fra vind og dyr i skoven, det var helt tæt på. Jeg tændte min pandelampe og en meter fra mig kravlede et lille firben mellem de hvisne blade. Jeg kiggede lidt på det lille fine dyr inden jeg lagde mig til at sove.

Vækkeuret ringede så klokken 2 da jeg gerne ville se den røde måne der skulle komme om natten. Men da jeg kiggede ud fra min bivark, var der kun en lys måne at skimte bag de tætte bøgetræer. Da jeg snakkede med min mormor imorges fik jeg så at vide at jeg skulle have været oppe klokken 4 istedet, typisk…

I Egebjerg fik jeg handlet og på brugsens parkeringsplads mødte jeg Jens. En hyggelig og snaksalig herre som tilbød mig at jeg kunne sove hjemme hos ham og hans kone. Det var perfekt for de boede ved Grundstrup hvor jeg alligevel skulle ned mod idag, så nu var dagens mål sat, og det var et godt mål.

image

På vej derned gik jeg gennem Kongsøre Skov hvor der lå ikke mindre end 50 gravhøje. Her så jeg blandt andet Kongsøre gravhøj og kom forbi et militærområde, hvor Jens om aftenen fortalte mig at de var i gang med at træne piloter, så forstod jeg bedre hvorfor den samme helikopter konstant fløj rundt over skoven.

image

Det sidste stykke inden jeg nåede hjem til Jens gik jeg forbi Lammefjorden som Jens også havde fortalt mig om. Her var der et inddæmmede areal som skulle være det største i Nordeuropa. Lammefjords kartofler og gulerødder skulle tilmed være verdenskendte og det er den samme pumpeststation der idag pumper vand ud af det inddæmmede område som det var for 150 år siden.

image

Jens og hans kone Margit boede i et hyggeligt lille hus tæt på fjorden. Her fik jeg en god portion aftensmad og så gik resten af aftenen ellers med tv og snak blandt andet om områdets historie.

Dato: 28. september

Dag: 65

Kilometer (luftlinje): 26 km vandring – ialt 2078 km

Tid i bevægelse: 9:45-16:30 med pauser og indkøb

Vejr: 16 grader, sol og få skyer, stille vind 3 m/s.

image

2 Responses

  1. Ole søby

    Hej Aske. Måske du kan huske din løbemakker fra Endelave halvmarathon :). Jeg følger dig og kan se at du oplever en masse . Du har vel også været glad for det dejlige vejr som det har været et godt stykke tid nu . Jeg er stadig i gang med træningen til det Marathon som jeg skal løbe i Lübeck den 18 . Jeg løb 32 km i går , og det gik fint 👍. Du må have fortsat god tur ,jeg skriver en anden god gang . Mange hilsner Ole

    • Aske Christensen

      Hej Ole godt at høre fra dig. Oplevelserne kommer heldigvis typisk helt af sig selv og det gode vejr gør det jo bare bedre. Godt at høre at det hele går godt mod Lübeck, jeg håber du for et godt løb. Bedste hilsner Aske