Ø safari

posted in: Danmark Rundt | 0

Igår var en kort dag, hvor jeg vandrede fra Svendborg til Fjællebroen. Jeg kom blandt andet igennem en flot skov hvor der løb en lille bæk. Sidst på dagens etape fulgte jeg østkystruten. Det kom dog til at gå noget langsomt, for på grund af alt det vand der er kommet de sidste par dage  var stien blevet til en mudder glidebane. Jeg kom heldigvis igennem uden at vælte og fandt en lukket shelter ved Fjællebroen.

image

Imorges var jeg tidligt oppe og på farten, for jeg havde en færge jeg skulle nå i Faaborg. Det var mørkt men der var fuldmåne, så jeg gik i lyset fra den og langsomt kunne jeg ane solens lys komme frem i horisonten. Jeg havde ikke gået længe før den asfalt vej jeg fulgte endte i en sø! Vejen var fuldstændig oversvømmet. Jeg kiggede mig lidt omkring men der var ingen vej udenom, og hvis jeg skulle tilbage og finde en anden rute ville jeg ikke nå færgen. Så jeg vadede igennem vandet. Det var iskoldt og da jeg var kommet igennem var mine fødder to følelsesløse klodser, men jeg fik heldigvis hurtigt varmen igen.

image

I Faaborg nåede jeg Færgen til Bjørnø. Det var en lille hyggelig færge og skipperen bød mig på en kop kaffe. Øen var heller ikke særlig stor, så den fik jeg hurtigt løbet rundt. Det var en lille flot ø med bakker og store græsarealer. Jeg var blandt andet oppe på øens højeste bakke hvor der var en smuk udsigt udover hele øen. Derfra kunne jeg også se til Lyø og Avernakø, da solen skinnede på fuldt blus og vejret var klart.

image

Da jeg var kommet med færgen tilbage til Faaborg tog jeg en ny færge til Lyø, som jeg lige nåede at løbe rundt inden jeg igen skulle nå en færge til Avernakø. Lyø var også en flot ø. Der var blandt andet et stort engområde hvor der holdt en masse gæs til. Der var også et flot stykke stenstrand med klinter.

image

Avernakø var en ø der egentlig bestod af to øer, Korshavn og selve Avernakø forbundet med en dæmningevej. Da jeg kom ind med færgen vandrede jeg øen på langs til Korshavn. Jeg havde lidt travlt for solen var ved at gå ned, men det nåede heldigvis kun lige at blive mørkt til sidst. Især Korshavn var flot med store græsarealer hvor der gik får. Derfra så jeg også solnedgangen som oplyste himmelen med røde farven. Tæt ved den østlige kyst kom jeg så frem til en primitiv lejrplads, hvor jeg fik slået min bivark op og kravlede i soveposen efter noget af en dag med færger og øer.

Dato: 25, 26. November

Dag: 121, 122

Kilometer (luftlinje):
20 km vandring
21 km vandring og 18 km løb
– ialt 3839 km

Tid i bevægelse:
7:20-12
6:30-17 med færger, pauser og indkøb

Vejr:
7 grader, overskyet, lidt støvregn, frisk vind 5 m/s.
5 grader, sol, frisk vind 5 m/s.

image