Kongeegen

posted in: Danmark Rundt | 0

Vejen væk fra Kulhuse var heldigvis meget bedre end vejen dertil! Jeg holdt mod øst og kunne hele vejen ned mod Jægerspris gå i skove langs Roskilde Fjord. Det var en dejlig tur, med lyden af en masse fugles kvidren. På min tur gennem skoven stødte jeg desuden på Kongeegen som skulle være Nordeuropas ældste levende egetræ.

image

Træet var 1500-2000 år gammelt og så ud derefter. Der var ikke meget liv tilbage i træet, og det var mest træets bark der var tilbage, resten var rådnet væk. Mens jeg stod og kiggede på træet kunne jeg lige forstille mig hvor storslået det engang havde været. En skrøne siger desuden at Frederik Vll og grevinde Danner i sin tid kunne stå inde i træets hulhed til hest!

image

Efter Skuldelev syd for Jægerspris kom jeg til en shelter i en gammel grusgrav, hvor området overraskede mig positivt. Udover de høje skrænter som typisk er karakteristiske for en gammel grusgrav var her en stor flot sø. Shelteren lå helt ned til søen, og i solskinsvejret var den spejlblank.

image

Der var som en lille overraskelse efterladt tørt brænde i shelteren, så det var hurtigt at få startet et bål. Så sad jeg ellers ved bålet og hyggede mig med lidt mad til de smukke omgivelser, inden det blev tid til at kravle ind i shelteren.

Dato: 2. Oktober

Dag: 69

Kilometer (luftlinje): 28 km vandring – ialt 2220 km

Tid i bevægelse: 9:15-16 med pauser og indkøb

Vejr: 16 grader, sol samt lidt skyer, frisk vind 6 m/s.

image