Fyrtårnet på Hyllekrogen

posted in: Danmark Rundt | 0

Jeg var veludhvilet imorges, og det lange løbestræk igår kunne ikke rigtig mærkes i mine ben. Derudover var det herligt at få noget morgenmad hos Else og Kurt, som ikke var det øllebrød jeg ellers plejer at lave.

image
Sø udenfor Nysted

Kurt fulgte mig det første stykke. Det var helt vindstille og solen skinnede, så det var en god start på dagen. Lidt uden for Nysted blev det tid til at tage afsked med Kurt. Det havde været virkelig hyggeligt og mere flinke og gæstfrie mennesker skal man lede længe efter.

Ved Høvænget fulgte jeg en grusvej helt nede langs det stille vand, hvor der lå væltede træer i vandkanten. Ikke langt derfra kom jeg op at gå på et stort og langt dige, som jeg næsten fulgte resten af dagen, og som jeg nok også kommer til at følge imorgen.

image
Hyllekrogen - Fyrtårnet kan anes i baggrunden

Da jeg kom til den sydligste del af Lolland gik jeg ud på Hyllekrogen. Det var en tange/udløber med vand på begge sider. Vegetationen var strandeng der blev afgræsset af nogle køer som var lige lovlig nysgerrige! Det var et virkelig flot område især i eftermiddagssolen der oplyste de flotte skyformationer.

image
Fyrtårnet og Hyllekrogens eneste "skov"

Ude mod enden af Hyllekrogen lå der et gammelt fyrtårn, hvor der var lavet en udstilling om alle de fugle man kunne se i området. Der skulle især være mange rovfugle på træk. Desværre så jeg ikke nogle rovfugle men mest en masse græs.

image
Hyllekrogen - Lolland kan svagt anes i baggrunden

Der var langt til den nærmeste shelter eller lejrplads, så jeg valgte at sove i fyret, hvor jeg var i godt læ for vind og vejr. Desuden tvivlede jeg på at der en torsdag aften ville komme nogen herud, da den eneste vej hertil var til fods.

Dato: 29. Oktober

Dag: 94

Kilometer (luftlinje): 30 km vandring – ialt 3035km

Tid i bevægelse: 9-16 med pauser

Vejr: 8 grader, sol, delvis skyet, stille vind 3 m/s.

image