Stevns Klint og kokkemad

posted in: Danmark Rundt | 0

Idag tilbagelagde jeg den sidste halvdel af Stevns Klint med endnu flere flotte oplevelser. Det var dog stadig gråvejr da jeg vågnede imorges, så som så mange andre dage tog det noget tid at komme op og afsted. Heldigvis var vejret mere mildt end igår med en del mindre vind.

image

Benene var friske så jeg startede ud med at løbe, dog med en masse stop undervejs, da jeg skulle tage billeder af den flotte klint. Den lignede nærmest en klippe og havde det ikke været for bølgerne var havet helt klart grundet den kalkholdige havbund. Der var også en del “seværdigheder” på turen som jeg tog mig tid til at se og læse lidt om. Første stop var Stevns Fyr som lå på Stevns Klints højeste punkt. Her var der også en gammel observations post fra Den Kolde Krig.

image

Efter fyret kom jeg forbi Højerup Gammel Kirke, som er en kirke der ligger helt ude på kanten af klinten, og i dag er mindre end den var engang da noget af den er faldet i havet. Her var desuden en trappe så jeg kunne se klinten fra stranden.

Længere nede langs klinten lå Koldkrigsmuseum Stevnsfort der havde 1,7 km underjordiske gange. Jeg overvejede at tage derind, da jeg godt kunne tænke mig at se de gange. Der var dog kun adgang med guide og sådan en tur tog næsten 2 timer. Jeg besluttede derfor at tage videre fordi jeg ville gerne tidligt frem til dages shelter og slappe af.

Inden Rødvig kom jeg forbi et nedlagt kalkbrud som ligesom kridtbrudet igår nu var henlagt som naturområde og iøvrigt skulle huse Danmarks største firben, men det så jeg desværre ikke.

image

5 km fra Rødvig kom jeg til en shelter der lå kun 10 meter fra havet som modsat ved Stevns Klint var helt stille. Shelteren var en træbåd der var vendt på hovedet og så var der anlagt gulv. En rigtig hyggelig shelter, men jeg skulle være lidt strategisk da jeg anlagde mit liggeunderlag og sovepose, for båden var ikke helt tæt. Sidst på eftermiddagen fik jeg desuden selvskab af to herre Thomas og Jesper der var afsted på en endagstur med massere af øl! Den ene var skam også kok og de havde massere af mad, så jeg fik mig et solidt måltid aftensmad.

Dato: 17. Oktober

Dag: 82

Kilometer (luftlinje): 24 km løb og vandring – ialt 2612 km

Tid i bevægelse: 9:15-14:30 med pauser og indkøb

Vejr: 11 grader, overskyet, periodevis småregn, frisk vind 6 m/s.

image