En overnatning i Bogø Fyr

posted in: Danmark Rundt | 0

Jeg havde sovet varmt og godt indendøre hos Preben og vi startede dagen med morgenmad og kaffe, hvorefter jeg sagde farvel og tak til Preben for det smadder hyggelige visit.

image

Jeg vandrede mod Bogø i et noget kedeligt vejr. Det var overskyet med periodevis støvregn. Men det gjorde ikke så meget, for jeg skulle ikke så langt. På Bogø fortsatte jeg mod dæmningen til Farø, hvor jeg lagde min rygsæk i et læhegn ved siden af vejen. Så løb jeg over på øen og rundt om den langs kysten. Der var massere sten men heldigvis lå der også en tyk stribe tang, som jeg blødt kunne løbe i istedet for at snuble rundt på stenene. Der var cirka 4 km rundt så det var hurtigt overstået.

image
Bogø Fyr

Kort fra dæmningen til Farø fandt jeg en “shelter” på det vestlige Bogø. Det var et gammelt fyrtårn, med bord, soveplads og brændeovn! Der var tilmed et stort vindue ud til havet samt en kikkert så jeg kunne iagttage de mange fugle. Der var især mange Skarv. Et mega fedt sted, og efter jeg fik tændt op i brændeovnen blev der dejligt varmt og hyggeligt.

Men da jeg lavede mig en kop te kom der en mand forbi. Han var med i bestyrelsen for fyrtårnet og var en af dem der havde været med til at istandsætte det. Han kom for at fikse bordet som var gået lidt i stykker hvilket jeg hjalp ham med.

image

Han var nu en hyggelig gut men også lidt spøjs i det. Han spurgte mig for eksempel hvad jeg lavede til daglig, hvortil jeg sagde at jeg blev student i sommers og ligenu var min dagligdag denne tur rundt i Danmark. Hertil svarede han “så du er arbejdsløs eller hvad?” Men det har han jo selvfølgelig ret i, for jeg har jo ikke noget arbejde…

Dato: 22. Oktober

Dag: 87

Kilometer (luftlinje): 18 km vandring og lidt løb – ialt 2797 km

Tid i bevægelse: 9:30-13:15 med indkøb

Vejr: 12 grader, overskyet, støvregn, frisk vind 7 m/s.

image