Skamlingsbanken

posted in: Danmark Rundt | 0

Det småregnede imorges og det forsatte det med meget af dagen. Heldigvis var det mest støvregn, men det var en fugtig dag. Det var også en dag hvor jeg meget af tiden fulgte lækre spor gennem skove. De var dog fyldt med mudder og våde blade, så af og til var det noget af en skøjtetur.

image
Nørreskov
Jeg startede i Rubæk og fulgte en god sti langs med Kolding Fjord. Den gik langs ryggen af en skrænt igennem en skov. Jeg kom tilmed gennem Nørreskov som var en utrolig flot bøgeskov. Det var blandt andet en skovbæk hvor vandet snoede sig gennem skoven. Området var tilmed utrolig bakkede og der var store skrænter udtil havet hvorfra der var god udsigt. Jeg kunne blandt andet se ud til Fanø Kalv, en lille ubeboede ø med overdrev og lidt træer. Oppe fra skrænterne var der ydermere godt udsyn ud over havet som var spejlblankt og meget klart. Man kunne se havbunden et godt stykke ude.
image
Efter middagstid kom jeg så ud at løbe langs stranden, hvor der som altid var smukt. Her mødte jeg en anden vandre Martin, og det endte med at jeg holdte en lang pause og fik en snak med ham. Vi fik os en god snak om alverdens ting og han skulle næsten samme vej som jeg selv, så jeg tog en lille omvej og fulgte med ham noget af vejen.
image
Efter at have sagt farvel og tak for selskabet til Martin, løb jeg mod Skamlingsbanken. Jeg havde lidt travlt for det var sidst på dagen og solen var ved at gå ned. Oppe fra Skamlingsbanken skulle der med bakkens højde på 107 meter være en fantastisk udsigt, men det var ved at være mørkt og der var dissede, så sigtbarheden var virkelig dårlig og udsigten måtte jeg have til gode.

Fra Skamlingsbanken var der ikke langt hjem til sommerhuset som jeg nåede lige som mørket faldt på hvilket var perfekt timing.

Dato: 3. December

Dag: 128

Kilometer (luftlinje): 46 km løb og vandring – ialt 4058 km

Tid i bevægelse: 8:45-16:15 med småpauser

Vejr: 10 grader, overskyet, småregn det meste af dagen, frisk vind 7 m/s.
image