Læsø Saltsyderig

posted in: Danmark Rundt | 1

Vi havde ikke langt til Læsø Saltsyderig, så imorges vandrede vi derhen og spiste morgenmad. De åbnede desværre først halv elleve, så vi besluttede at vandre ned og se Rønnerne først også vandre samme vej tilbage og se saltsyderiget. Vi var så heldige at der var en venlig mand Bo der gav os lov til at lægge vores rygsække i saltsyderigets personalerum.

image

Rønnerne er et fladt græsområde ved den sydlige del af Læsø. Området bliver om vinteren oversvømmet med havvand som trænger ned i jorden og bliver opkoncentreret over lerlagene. Det er ved disse lerlag at man i gamle dage lavede brønde ned til kilderne med opkoncentreret havvand. Dette havvand blev så brugt i saltsyderiget hvor saltet blev udvandet.

image

Da grusvejen ned gennem Rønnerne stoppede, kom vi til en Ebbevej, der gik over til Hornfiskerøn. Anders og Johannes valgte at vente mens jeg vadede over på øen. Vandet var koldt men Ebbevejen var kun cirka en kilometer mod de meget lange Ebbeveje jeg havde vadet over nede ved vadehavet, så det var hurtigt overstået. Jeg løb rundt på Hornfiskerøn og vadede så tilbage til Anders og Johannes. Rønnerne og ikke mindst Hornfiskerøn var virkelig flot natur.

image

Vi vandrede tilbage til saltsyderiget, hvor vi fik set rigtig meget salt. Herefter gik turen til Byrum hvor vi fik handlet ind også nåede vi ellers tilbage til udgangspunktet Vester Havn sidst på dagen, hvor vi fandt en fin lejrplads.

Det har været en afslappende dag hvor vi vandrede en del kortere end igår. Vi fik os tilmed en stor frokost samt aftensmåltid og pandekager med is ved saltsyderiget. 

Dato: 15. august

Dag: 27

Kilometer (luftlinje): 17 km vandring og lidt løb

Tid i bevægelse: 7:40-15:40 med indkøb og pauser

Vejr: 20 grader, periodevis overskyet, lidt vind samt lidt regn sidst på dagen.

image

  1. Helle Udsen

    Dejligt at høre at I hygger jer samtidig med at I følger jeres mål. Det I har sammen er noget helt unikt, som I har bygget op gennem jeres barndom ved spejderne bl.a. Hold fast ved det “drenge” 😀 💪🏻 ✌️ 🍀 og fortsat god tur!
    Hilsen os alle i Dalstrup