Strandbar

posted in: Danmark Rundt | 0

“Ferien” i Løkken var slut, og det var tid til at komme videre nordpå. Udover afslapning havde jeg brugt hviledagen på at fikse lidt grej, blandt andet blev min regnjakke imprægneret, og jeg fik fikset lidt kogegrej.

image

De første par kilometer ned ad stranden fik jeg selvskab af min far og lillebror. De ville lige ud og strække benene lidt. Langs stranden kom vi forbi en “strandbar” hvor vi gjorde et kort stop. Herefter gik vi videre ned af stranden hvor vi så en del paraglidere der fløj langs med klinterne.

image

Efter et par kilometer blev det tid til at sige farvel, og min lillebror og far gik tilbage af. Jeg fortsatte videre gennem Nørre Lyngby. En by der ligger helt ud til havet, og hvor der hvert år falder mere og mere af skrænterne ned i havet. Jeg kom derud hvert år som lille for at se husene stykke for stykke falde i havet. Nogle af de huse der var der dengang er den dag idag helt væk.

image

Nå, men efter Nørre Lynge nåede jeg til Råbjerg Knude og det tilsandede fyr. Midt i det græs -og buske fyldte landskab lå der en stor sandklit. Det må siges at være varieret natur. Her fik jeg en del sand i skoene, men ellers er det et virkelig fedt sted.

image

Jeg vandrede videre gennem Lønstrup. En by der var fyldt med diverse gallerier og kunstforretninger. Her fandt jeg en fin sti der gik langs stranden. Der var en del kystsikring det næste stykke. Længere fremme var der et par sommerhuse uden kystsikring. Deres fundament var så småt begyndt at ryge i havet, men husene stod der stadig og så beboede ud. Så det må siges at være sommerhuse i første række, ihvertfald lidt endnu…

Dato: 9. august

Dag: 21

Kilometer (luftlinje): 20 km vandring

Tid i bevægelse: 10:15-16:20

Vejr: 22 grader, sol og skyfri himmel.

image