Ho Klitplantage

posted in: Danmark Rundt | 0

11805845_10206127291853404_2115288059_n

Solen skinnede da jeg vågnede imorges, så det var med at udnytte det gode vejr. Jeg var overraskende nok frisk, på trods af de mange kilometer igår, så idag løb jeg det meste af vejen.

Efter en lille time gjorde jeg det første stop, der var billige ærter, så dem måtte jeg lige have nogen af. Herefter kom jeg til at gå et stykke på kyst til kyst stien, hvor jeg kom igennem et stort eng landskab. Her kom jeg også ind i den første rigtige skov siden starten ved den tyske grænse.

Efter noget tid valgte jeg at søge væk fra kyst til kyst stien, for jeg havde fundet en “bedre” vej på kortet, der gik gennem engen. Jeg havde indtil nu haft tørre fødder, hvilket var dejligt efter den våde dag igår. Men vejen blev mere og mere tilgroet og hjulsporene til små å’er, så mit håb om tørre fødder hele dagen måtte jeg forkaste.

Endte med at komme til Ho, hvor det så ud til at købmanden desværre var lukket for en hel del år siden. Så blev jeg lige pludselig glad for den ekstra mad jeg havde i rygsækken. Jeg fortsatte og kom til Ho klitplantage hvor jeg fandt en af naturstyrelsens lejrpladser. Her var der heldigvis også vand som jeg var ved at løbe tør for.

På lejrpladsen sad der en familie som lige havde spist frokost. De havde nogle pølser i overskud, som de var så venlige at tilbyde mig. Det sagde jeg ikke nej til, og jeg fik en hyggelig snak med dem. De boede i sommerhus i Blåvand, og jeg blev foreslået at tage op i Blåvand fyrtårn når jeg kom dertil, for så ville jeg have god udsigt ud over det næste lange stykke kyststrækning. Da familien gik havde de et æble og en muffin i overskud som jeg fik.

Lejrpladser ligger ret tæt på Langli, så hvis ellers tidevandet er med mig når jeg nok derud i morgen. Herefter er den nærmeste by Blåvand. Efter Blåvand skulle det meste vidst være almindelig sandstrand, så jeg skal snart til at sige farvel til vadehavet.

Dato: 26. juli

Dag: 10

Kilometer (luftlinje): 16 km løb, lidt vandring.

Tid i bevægelse: 9:30-13:00 med pauser.

Vejr: Sol, 16 grader, frisk vind.