Morgentur til Langli

posted in: Danmark Rundt | 4
Lavvande ved Langli
Lavvande ved Langli

Dagens gang var et resultat af min tilgang til turen, med kun at se en dag frem ad gangen.

Igår aftes begyndte jeg at kigge lidt på mit kort samt tidevandskalenderen. Jeg havde en plan om at jeg sagtens kunne nå Langli og Blåvand i dag. Det kom dog til at gå lidt anderledes end forventet…

Ifølge tidevandskalenderen var der højvande idag kl 11:40. Det ville sige at jeg først kunne komme over til Langli hen på eftermiddagen, også kunne jeg godt regne ud at jeg nok ikke ville nå til Blåvand også. Godt træt af det tidevand begyndte jeg at tænke på mine muligheder. Enten skulle jeg droppe Langli også gå direkte til Blåvand, eller også skulle jeg bruge hele dagen på at komme til Langli også tage en overnatning mere på samme plads.

Jeg kiggede madrationerne igennem, og kunne konstatere at jeg som sædvanelig ikke havde købt mad nok til en dag mere. Jeg havde set frem til at komme ud på Langli, så jeg kiggede på tidevandskalenderen igen, der måtte være en anden mulighed. Igår var der højvande kl 22:40, så lavvande ville være cirka kl 4:40 her i morges. I en folder havde jeg læst at man kunne gå på Ebbevejen til Langli op til 3 timer efter lavvande. Så jeg bestemte mig for at stå tidligt op, så ville jeg både kunne nå Langli, samt få købt mere mad i Blåvand.

Vejrudsigten lovede regn i nat, så jeg vidste at det ville være virkelig surt at skulle så tidligt op. Jeg gjorde så meget klar jeg nu kunne, for at minimere undskyldningerne når jeg vågnede. En alarm blev sat og jeg gik i seng.

Kl 3 ringede alarmen. Det var helt mørkt, og min første tanke var “det her er dælme en dårlig ide”. Men beslutningen var taget igår, så jeg stod op og pakkede sammen samt fik noget morgenmad.

Ved siden af lejrpladsen boede en flink mand fra skov -og naturstyrelsen som havde givet mig lov til at ligge alt mit grej i hans lade, mens jeg tog til Langli. Så jeg lagde mine ting i laden og tog kun vand og lidt snacks med, og så løb jeg mod Ebbevejen.

Ebbevejen til Langli
Ebbevejen til Langli

Kl 4:25 begyndte jeg at vade over Ebbevejen, hvis man da ellers kan kalde de utydelige hjulspor for en vej. Det var mørkt og jeg havde kun pandelampens skær. Vandet var ret koldt for fødderne, og da jeg stod ude midt i vadehavet uden at have den store ide om hvad der egentlig var vejen, var min første tanke “hvad laver jeg egentlig her”. Men jeg fortsatte og nåede Langli efter 40 minutter.

Til min store overraskelse var der slået græsstier derovre, så det var nemt at løbe øen rundt. Det er en virkelig flot ø med klitlandskab og kun ét hus som kun bruges af biologer.

Måger på Langli
Måger på Langli

På øen herskede mågerne, og jeg tror jeg kom til at vække dem. Der var virkelig mange og på et tidspunkt var det som om at de alle sværrmede om mig! Kl. 5:40 havde jeg været rundt på øen og begyndte at vade tilbage. Til min store overraskelse var vandstanden blevet lavere end da jeg tog derud.

Tilbage i laden ved mine ting, fik jeg pakket mine ting samt spist lidt mere. Mine fødder blev tilset, de havde det ikke så godt længere efter alt det vand og sand. Men jeg satte lidt tensoplast på og så gik jeg mod Blåvand.

I Blåvand holdte jeg en times pause hvor jeg handlede hos bageren samt købmanden. Resten af dagen fortsatte jeg nordpå gennem Oksbøl militær, skyde -og øvelsesterræn, hvor jeg nu har fundet en lejrplads med bålhytte. En pudsig ting er at der i militær området lå et fredet område, som i øvrigt var et flot lidt bakket hede område. Der lå også en kirke i militær området, som jeg tror var godt træt af sin placering. De havde nemlig et skilt hvor det stod “militær aktivitet forbudt”. Her til aften har jeg fået selvskab af to tyske herre, så mit sprog bliver terpet, heldigvis kan de dog engelsk.

Dato: 27. juli

Dag: 11

Kilometer (luftlinje): 36 km vandring og lidt løb

Tid i bevægelse: Langli 4:25-6:50, Blåvand 8:05-10, Oksbøl militær område 11:05-14:50 med frokost pause.

Vejr: Overskyet, 16 grader og periodevis regn.

 

4 Responses

 1. Else Kirsten Ehmsen

  Kære Aske. Vi tænker på dig og følger dig på din tur. Vi læser hver dag din føljeton. Jeg skal hilse dig mange gange fra Erhardt og også Jens Rosendal, som også følger dig med stor glæde. Jens Rosendal har bedt mig sige til dig, at du endelig må bruge toiletterne ved de kirker, du kommer forbi. Der er altid gode toiletforhold på kirkegårdene. Det ærgrede Jens, at han ikke fik det fortalt da vi sad sammen. Du er en sej fyr og det er flot klaret. Nu håber vi bare, at vejret snart bliver bedre, men jeg tror det kommer omkring 1. august. Vi ønsker dig en fortsat god tur. Kærlig hilsen Else Kirsten

  • Aske Christensen

   Hej Else Kirsten godt at høre fra jer, og igen tak for jeres gæstfrihed. Jeg benytter flittigt kirkerne da de både har toilet men også vand. Du må hilse omkring dig, venlig hilsen Aske

   • Torben Møller

    Hej Aske – hvor langt er du? Vi vil som sagt rigtigt gerne i kontakt med dig, når du er kommet nord for Nymindegab. Når du det her i weekenden?

    Mvh/Torben Møller, DR P4 Midt & Vest

    • Aske Christensen

     Hej Torben prøvede at skrive til dig på Facebook. Men er kommet nord for Nymindegab, er ca. 30 nord for Hvide Sande