Long run

posted in: Danmark Rundt | 2

Min gamle efterskolelære Ebbe havde inden jeg startede på min tur, sagt at hans familie havde et sommerhus nord for Hvide Sande, hvor jeg gerne måtte tage en overnatning, hvis det passede med at de var der.

Pladsen hvor jeg havde sovet lå kun cirka 30 km fra Hvide Sande, så om morgen skrev jeg til Ebbe, for at høre hvornår de var i sommerhuset. Han meldte tilbage at de allerede var i sommerhus, men desværre skulle de hjem imorgen. Der blev kigget lidt på kort, og vi fandt ud af at jeg havde omkring 60 km op til deres sommerhus. Efter lidt skriveri frem og tilbage blev vi enige om at jeg nok godt kunne nå op til sommerhuset idag. Det blev starten på en meget lang dag, og en af de længste og mest udmattende løbeture i mit liv. Heldigvis var vejret med mig og solen skinnede hele dagen.

Jeg kiggede på mit ur, og klokken var 9:45 inden jeg var kommet afsted fra lejren, så der skulle ikke meget hovedregning til, før jeg kom frem til at jeg havde ret travlt, hvis jeg skulle nå sommerhuset bare nogenlunde til aftensmadstid. Tanken om en rigtig seng og mad for enden, samt tidspresset var en god motivation, og for første gang på turen kom jeg rigtig igang med at løbe et længere stræk.

Vestkyst stien
Vestkyst stien

De første to timers tid fløj jeg derudaf. Rygsækken gjorde det selvfølgelig en del mere belastende, men mine ben virkede bare. Inden Hvide Sande kom jeg dog ned og gå nogle gange, og det var generelt svært at holde tempoet oppe. Det var nok fordi energidepoterne var ved at være tømt, samt min mave begyndte at brokke sig lidt. Havde nemlig kun løbet på 86% mørk chokolade samt rosiner. Ikke umiddelbart den bedste energikilde til sådan en lang dag!

Jeg modtog en SMS fra Ebbe om hvor langt jeg var nået. De ville møde mig i Hvide Sande hvor jeg kunne komme af med min rygsæk. Tanken om at blive fri for den tunge rygsæk, samt at de jo helst ikke skulle vente alt for lang tid på mig pressede tempoet lidt op. Ellers prøvede jeg bare at nyde naturen derop. Løb med Vesterhavet på den venstre hånd og Ringkøbing fjord på højre hånd. Et sted var jeg så heldig at komme op på en klit, hvor jeg kunne se vand til begge sider.

I Hvide Sande fik jeg lidt at spise og mødtes med Ebbe og hans familie. Rygsækken blev tømt i deres bil, for alt hvad der ikke var mad og vand. Klokken var her 16:25 og jeg var kun halvvejs. Så jeg skyndte mig at løbe videre. Jeg var blevet helt let på tå, nu hvor rygsækken næsten var tom. Det holdte dog kun i et kvarter, så fik jeg meget svært ved at holde tempoet oppe. Det var egentlig ikke fordi benene var specielt ømme, men jeg kunne bare ikke presse tempoet op. Tror det skyldes at min krop var gået over på ren fedt forbrænding efter en dag med dårligt energi indtag.

Sådan fortsatte det et godt stykke, hvor jeg hele tiden prøvede at sige til mig selv, at jeg skulle holde et anstændigt løbetempo, men det holdt kun i 2 minutter så endte jeg med at gå, ellers løb jeg ligeså langsomt som jeg kunne gå. Men en ting der motiverede mig var det nye landskab. Der var blevet sagt farvel til vadehavet, og jeg løb nu på en sandstrand, med et ret stort og flot klitlandskab på min højre hånd.

Det sidste stykke ville Ebbe løbe mig i møde på stranden. Det blev højdepunktet jeg så frem til, for jeg var fuldstændig “kørt over”, og modsat før begyndte benene nu også at blive lidt ømme. De fungerede stadig, men problemet var det samme som før, jeg kunne bare ikke holde et anstændigt tempo.

Endelig så jeg en sort prik i horisonten der kom løbende mod mig. Det var Ebbe og vi fulgtes ad det sidste stykke. Selskabet gav mig en totalt optur, og jeg løb ret hurtigt det sidste stykke, uden store problemer med at holde tempoet. Eller det var ihvertfald min oplevelse, det kan godt være Ebbe havde en anden…

Vi nåede endelig sommerhuset. Et fint sommerhus der lå op ad klitterne. Jeg var meget lettet og det var dejligt endelig at komme indenfor i varmen. Aftensmaden smagte virkelig godt. Efter sådan en dag bliver sådan nogle ting bare mere værdsat. En lang men oplevelsesrig dag var slut. Der var både natur oplevelser, men ikke mindst var det en stor personlig oplevelse. 

Dato: 28. juli

Dag: 12

Kilometer (luftlinje): 68 km løb

Tid i bevægelse: 9:45-15:55 og 16:25-20:30

Vejr: Sol, 16 grader og lidt vind.

2 Responses

 1. Claus Glavind

  Hej Aske

  Du er godt nok sej, dagens lange etape er ingen undtagelse.
  Det er nogle rigtig gode beskrivelser du laver af dine oplevelser og jeg glæder mig hver dag til at læse nyt.

  Håber du snart kan få tid til en hviledag, så kroppen kan restituere.

  Forsat go’ rejse rundt på kanten af Danmark 🙂

  Mange hilsner

  Claus

  • Aske Christensen

   Fik da en hviledag igår, som var meget tiltrængt! Fedt at høre at du læser med, håber du bliver ved med at finde det interessant, ellers skriv endelig forslag til forbedringer, hvis jeg begynder at skrive lidt mærkeligt 😉