På farten igen

posted in: Danmark Rundt | 0

Ferien var ovre og det blev tid til at komme igang igen. Jeg valgte at gemme stykket fra Gjerrild til Grenaa samt Anholt. For da det alligevel ligger derhjemme, kan jeg altid tage det en anden gang.

Jeg lukkede døren til mit værelse i Glesborg velvidende om at der ville gå lang tid, inden jeg skulle åbne den igen. Min far kørte mig så til Grenaa, hvor jeg igen kunne begynde min færd langs kysten.

image

Det første stykke gik mod Havknuden syd for Grenaa. En tur hvor den sti jeg havde håbet at kunne følge viste sig at være meget tilgroet, så jeg måtte en tur ned på stranden og gå et par gange. Ude ved Havknuden var der stejle skrænter, samt Grenaa havn i horisonten da jeg vendte mig om, et flot syn og en god start på dagen.

Efter Havknuden var der stenstrand et langt stykke. Ved næsten hvert skridt skred mine fødder når jeg trådte på det stenfyldte underlag. Det var belastende og gik enormt langsomt, men stranden var flot og jeg kom da fremad. Længere nede kom der igen skrænter samt en skov der lå helt ned til havet.

image

Vandstanden var høj, og træerne samt jorden under dem gled med tiden langsomt ned mod havet. Det var et flot syn af træerne i havet, samt de skæve træer der var på vej ned af de skrå skrænter. Her måtte jeg desuden begive mig op ad skrænterne for at finde en alternativ vej, da havet havde slugt stranden.

image

Jeg kom også forbi Jernhatten som var et fantastisk udsigtspunkt. Selvom det var overskyet kunne jeg se ret langt ned af kysten. Det var et mega fedt sted. Jeg gik ned og rundede “spidsen”, hvorefter turen gik opad igen mod Ebeltoft. Her kom jeg forbi øerne, hvor jeg blandt andet så en ferieby ligge ude midt i vandet. Noget anderledes sted at bygge en ferieby men det så fedt ud.

image

Herefter gik jeg videre til Ahl Plantage, hvor jeg hele vejen havde udsigt til Mols og mere til, et virkelig flot stykke. I Plantagen fandt jeg en shelterplads helt nede ved havet, som lå godt i læ af buske og træer. Her slog jeg lejr efter en rimelig lang dag.

Dato: 1. september

Dag: 39

Kilometer (luftlinje): 40 km vandring og løb – ialt 1246 km

Tid i bevægelse: 6:50-16 med pauser

Vejr: 18 grader, overskyet, ingen vind det meste af dagen 2-6 m/s, lidt regn ved aftenstid.

image