Tysker shelter

posted in: Danmark Rundt | 0

Imorges fik jeg glæden af at gå igennem Ahl Plantage mens morgensolen oplyste Ebeltoft vig. Formiddagen gik med at komme ud til Mols Bjerge. Det var godt nok lidt væk fra kysten, men jeg måtte bare forbi og opleve naturen, når jeg nu var i nærheden.

Ved Agri Bavnehøj, Mols Bjerges højeste bakke, mødtes jeg med min gamle efterskoleven Thomas. Han ville holde mig ved selskab, og lave lidt film om min tur. Selvom jeg lige er draget hjemmefra igen, er det altid fedt med noget selskab. Thomas var i bil og kørte rundt hele dagen, så jeg kunne ligge min rygsæk i bilen.

image

Vi begav os op på toppen af bjerget. Der var en fantastisk udsigt da sigtbarheden var helt i top. God udsigt var generelt nøgleordet for dagen, for bagefter løb jeg mod Trehøje. Thomas mødtes så med mig ved parkeringspladsen. Oppe fra Trehøje var der nærmest ikke det man ikke kunne se. Vi kunne se Helgenæs, Knebel, Århus og mere til samt hele Ebeltoft vig.

image

Så løb jeg til Helgenæs med noget ømme ben, for der var en del flere højdemeter omkring Mols end jeg havde været vant til på resten af turen. Ludshage i den sydlige del af Helgenæs var næste stop hvor Thomas og jeg fik glæden af en imponerende udsigt. Vi kunne se helt til Samsø og Tunø med. Udover det var naturen ved Helgenæs virkelig fed med virkelig store klitter samt åbne og bakkede græsarealer med køer.

image

Kort derfra kom jeg forbi Tysker Tårnet og lige efter Slettehage lå der et stort betønrør eller nok nærmere en beton hangar. Hvad det præcist var vidste vi ikke, men det bedste bud ville være at det engang har været en skibshangar måske fra krigen for den var virkelig gammel. Inde i røret var der stillet en lille brændeovn og lavet så man kunne sove der. En meget anderledes shelter men virkelig fed også lå vi kun 10 meter fra havet.

Dato: 2. september

Dag: 40

Kilometer (luftlinje): 34 km vandring og løb – ialt 1280 km

Tid i bevægelse: 7:30-16:15 med pauser og indkøb

Vejr: 17 grader, skiftevis overskyet og sol, kraftig vind 10 m/s, få små regnbyer.

image