Fiskehajre

posted in: Danmark Rundt | 1

Igår havde benene det godt, trods de 55 km løbs dagen forinden. Jeg fik sagt farvel til Miki og løb så mod Rødovre. Der lå nemlig en butik hvor jeg fik købt nogle sko. Fra Rødovre løb jeg så bare sydpå indtil jeg nåede Avedøre hvor Stine og Michael boede, og hvor jeg endnu engang havde fået lov til at sove.

Det var også der jeg glemte min jakke for et par dage siden, så det var godt at få den igen. Jeg var tidligt fremme så jeg havde en lang eftermiddag, hvor jeg fik syet noget af mit tøj der efterhånden var blevet ret hullet. Jeg fik tilmed opdateret lidt hjemmeside og så ellers bare slappet af.

image

Idag kom jeg igen tilbage til kysten. Fra Stine og Michael i Avedøre tog jeg ned til Vallensbæk Strand. Bag klitterne lå der en aflang sø, hvor der var en masse hvide svaner og andre fugle. Jeg fulgte kysten længere sydpå hvor jeg blandt andet kom forbi Mosede Fort fra første verdenskrig.

image

Nede ved Ølby var der et fuglereservat jeg vil beskrive som strandeng. Sandbanker ude i havet havde dannet et område der næsten var en stor sø, hvis det ikke var for en lille slugt ud til havet. Rundt om søen var der massere af højtstående siv samt græs, og i søen var der massere af fugle. Jeg så blandt andet en fiskehajre som jeg fra 10 meters afstand kunne iagttage folde sine store vinger ud og flyve væk.

image

I Køge blev jeg samlet op af Pia og kørt til Vindinge hvor Peder og Mathias også var. Her ventede endnu en overnatning indendørs inden jeg imorgen drager videre.

Dato: 14, 15. Oktober

Dag: 79, 80

Kilometer (luftlinje):
11 km løb
34 km vandring og løb
– ialt 2561 km

Tid i bevægelse:
10:15-11:45
9:45-15:40

Vejr:
10 grader, overskyet, frisk vind 5 m/s.
12 grader, overskyet, meget vind 8 m/s.

image

  1. Preben Knud Rasmussen

    🙂 fiskehajer – et nyt havdyr eller måske er der tale om en fiskehejre