Forberedelserne

posted in: Danmark Rundt, Grej | 0

Forberedelserne til projektet startede for en del siden efterhånden. Der har været mange overvejelser om selve turen, men også om hvilket udstyr jeg skal have med. Jeg har tænkt meget over hvilke ting der er nødvendige, og hvilke ting der bare er gode at have med på turen. Jeg har primært fokuseret på vægten, da jeg jo selv skal bære det hele. Jeg vil faktisk påstå at jeg ikke kommer til at have noget i min rygsæk, som jeg ikke ved hvad vejer. Men andre ting har også haft betydning såsom funktionalitet, sildstyrke og prisen. Det er altid en overvejelse om 100 gram er 1000 kr. værd…

Efter jeg kom hjem fra Bornholm har jeg ventet på at det sidste udstyr kom ind af døren. Beslutningerne om det overordnede udstyr var ordnet, men der er altid nogle ting der lige skal ordnes i sidste øjeblik. Igår fik jeg så en pakke ind af døren med udstyr fra Friluftsland, og idag fik jeg så det sidste hjem som var powerbanks fra Power2Go og Xtorm. Nu kunne jeg gå igang med at danne mig et overblik og få fikset det sidste udstyr.

Rab SilTarp 2

Jeg har syet en let skede til min kniv, samt lavet et “footprint” til liggeunderlaget, for at skåne det mod fugt og diverse skarpe genstande. Der er blevet sat lidt ekstra elastikker på min rygsæk, så der er mulighed for at montere ekstra drikkedunke. Tilmed er der indkøbt noget ordentligt snor til at lave nogle barduner til tarp’en der gerne skulle fungere lidt bedre end dem på billedet ovenover. Det var igen en overvejelse om det var nødvendigt at tage barduner med istedet for at bruge lidt snor, men det er nu noget nemmere at spænde den ordentligt ud, når man bare kan spænde snorene lidt, istedet for at flytte alle pløkkerne adskillige gange.

Jeg sov ude fra igår til idag for lige at få testet min tarp, sovepose samt liggeunderlag. Jeg sov egentlig okay, og jeg tror det er noget udstyr jeg bliver rigtig glad for. Jeg har valgt en dunsovepose som kun vejer 560 g, og den viste sig at varme godt. Førstehåndsindtrykket er at den er i god kvalitet, samt har nogle gode detaljer. Tarp’en vejer 200 g og jeg regner med at den vil give mig fint “husly” indtil vinter. Et telt vil selvfølgelig være mere komfortabelt, men til gengæld vejer det også en del mere.

Et andet vigtigt stykke udstyr er min rygsæk. Her vil jeg bruge min gode gamle følgesvend AS-1 rygsækken fra OutThere. Har efterhånden brugt den en del, fra alt til skolebøger, computer, til Nordisk Extrem Marathon et par gange. Den sidder godt på ryggen, har en masse fede detaljer, er vandafvisende samt slidstærk, eftersom det ikke er lykkedes mig at slide den op endnu. Det vejer 1,2 kg og her vil jeg godt kunne finde et alternativ der vil være 300-500 g lettere, men så skal jeg nok også gå på kompromis med nogle af detaljerne. En anden ting er at jeg slipper for at bruge ekstra penge på en ny rygsæk, når jeg bruger den jeg har. Jeg begynder dog at blive en anelse nervøs for, om jeg kan have det hele deri, nu når jeg har fået større overblik over mit grej.

Imorgen skal jeg lige have styr på de sidste ting, mangler blandt andet at få styr på kortene. Jeg skal tilmed have købt lidt mad til de første dage, også skal jeg ellers se om jeg kan få det hele ned i rygsækken. Søndag er det afgang. Min far køre mig sydpå til grænsen, også vil jeg ellers derudaf op langs vestkysten. Jeg får sikkert massere af tid på turen, så kan det være jeg vil skrive lidt mere om hvilket grej jeg har med.