Mosekonen Brygger

posted in: Danmark Rundt | 0

image

Mosekonen bryggede imorges. Der lå en tæt tåge uden for shelteren og det var pænt koldt. Vejrudsigten sagde 6 grader, hvilket var det koldeste jeg hidtil havde oplevet. Heldigvis kunne jeg holde varmen i soveposen, trods det var dens minimums temperatur. Det tog dog lidt tid at komme op, men ikke lang tid efter at jeg var kommet afsted, dukkede solen op og det hele blev varmere.

Jeg startede dagen med at følge Holbæk Fjord ud til Kirsebær Holmen som en halvø for enden af Holbæk fjorden. I området var der en golfbane, så græsset var fint slået. Golfbanen gik desuden også over på Kirsebær Holmen, hvilket måtte være ret fedt hvis man ellers spillede golf.

Jeg fortsatte gennem Dragerup og Erikdholm skov hvor jeg fulgte en sti langs Isefjorden. Det var et flot stykke, hvor jeg endte ved en bro der gik over et lille stykke af fjorden kaldet Tempelkrog. Jeg havde overvejet at tage den udenom, men der gik ikke nogle veje langs vandet og så gik motorvejen desuden forbi helt opad, så jeg tog broen, hvilket også var super fedt for det gav et godt udsyn til fjorden på begge sider.

image

På den anden side fandt jeg et lille spor i en skov der fulgte fjorden opad igen. Jeg har en forkærlighed for de helt små skovspor og stier, så det er altid fedt når jeg finder sådan nogle. Her kunne jeg desuden se ud på endnu en halvø kaldet fiskerhuse. Solen havde taget godt til og varmede det hele op igen. Den lille halvø lå derfor godt oplyst af solen ude i den blik stille fjord.

image

Ellers fulgte jeg resten af dagen mest fjordstien. Jeg mødte desuden et ældre ægtepar som sagde at stien gik hele vejen op indtil Roskilde Fjord begynder. Det var en dejlig nyhed, for så vidste jeg hvilen rute jeg skulle følge imorgen. Ved Hammer Bakker fandt jeg så en shelter. Der var desuden også færgeoverfart derfra og til Orø som jeg regner med at besøge imorgen.

Dato: 30. september

Dag: 67

Kilometer (luftlinje): 32 km vandring – ialt 2145 km

Tid i bevægelse: 8-15:50 med pauser og indkøb

Vejr: 6-15 grader, sol og få skyer, stille vind 3 m/s.

image