Aabenraa

posted in: Danmark Rundt | 0

Det tegnede til at blive en god dag imorges. Det var allerede rimelig lyst da jeg besluttede mig for at stå op, og fra shelteren havde jeg en fantastisk udsigt ud over havet. Solopgangens skær oplyste skyerne i rødlige farver og så var der næsten vindstille.

image

Jeg vandrede ned til Genner Bugt hvor der lå øen Kalvø. Jeg lagde min rygsæk og løb så over dæmningen og rundt om øen. Det var en meget lille ø hvor der i 1800-tallet havde lagt et skibsværft som nu var lavede om til hotel. Ellers bestod øen primært af skov, og der var en god sti hele vejen rundt hvorfra jeg kunne se udover Genner Bugt.

image

Efter Kalvø stødte jeg tilfældigvis på Kalvøstien som jeg valgte at følge. Den førte mig igennem et bakket terræn med en utrolig flot skov og en masse vandløb. Stien startede med at føre mig op på toppen af en afgræsset bakke med udsigt udover bugten og de omkring liggende skove. Herefter kom jeg igennem skoven, hvor jeg vandrede lige forbi en gammel hyggelig møllegård, som man må sige lå vidunderligt og med alle de vandløb har der nok været godt gang i møllen i sin tid. Til slut kom jeg op på endnu en bakke hvor jeg kunne kigge ud over skoven og se bugten i horisonten.

image

Med en god naturoplevelse i bagagen vandrede jeg mod Aabenraa, hvor jeg lige inden byen kom ind på endnu en sti som gik gennem en flot skov. I byen fik jeg handlet og vandrede så ud i dagens sidste flotte skov hvor der lå en shelter ikke langt fra byen.

Dato: 7. December

Dag: 132

Kilometer (luftlinje): 26 km vandring – ialt 4184 km

Tid i bevægelse: 8:20-15:30 med pauser og indkøb.

Vejr: 9 grader, sol og delvis skyet, stille vind 4 m/s.

image