Fejø og frugtplantager

posted in: Danmark Rundt | 0

image

Jeg havde ikke gået i mere end et minut imorges, før jeg mødte en frisk vinterbader på vej hjem fra en dukkert i havnen. Vi faldt i snak og da vi efter et kort stykke passerede hans hus, bød han mig på en bid mad. Jeg havde lige spist morgenmad, men lidt ekstra mad kan man altid klemme ned.

image

Der var godt med varme i huset, hvilket var noget af en kontrast til vejret udenfor. Jeg fik en god kop kaffe og lidt at spise, og så fik jeg tilmed smurt en madpakke. Efter en time indendøre var det tid til at komme videre, og jeg vandrede til Kragenæs hvorfra jeg tog færgen til Fejø.

image

Det var en ø fyldt med frugtplantager, de var simpelthen alle vegne. Der var desuden rigtig mange små boder ud til vejen der solgte æbler. Det virkede dog for mig mærkeligt at man prøvede at sælge æbler på en ø hvor samtlige beboer havde deres egen frugtplantage eller deres egne æbletræer i haven.

Det havde hele dagen været diset, men sidst på dagen blev sigtbarheden virkelig dårlig. Der var ikke nogen shelter på øen så jeg fandt en græsplæne helt ned til havet ved siden af en kirkes parkeringsplads, hvor jeg slog min tarp op. Det var lige i tide for da jeg kravlede i soveposen begyndte det at støvregne lidt. Det viste sig ikke at være den bedste placering jeg havde valgt, for i ny og næ fik jeg besøg af en tangloppe og der lå nogle gæs ude på havet der syntes de skulle larme.

Dato: 2. November

Dag: 98

Kilometer (luftlinje): 33 km vandring – ialt 3161km

Tid i bevægelse: 9-17 med pauser, indkøb og færge

Vejr: 11 grader, overskyet, dissede, stille vind 1-3 m/s.

image