Overnatning på Kjeldgård

posted in: Danmark Rundt | 0

Da jeg startede med at vandre Limfjorden rundt for omkring to uger siden, fik jeg en dejlig besked i min indbakke. Marianne tilbød mig husly og hjemmebagte boller når jeg kom til Kjeldgård ved Salling, hvilket jeg havde gået og set frem til lige siden.

Der var ikke så langt til Kjeldgård fra shelteren på Furs nordkyst. Jeg kunne derfor sove længe. På endnu en morgen med temperaturen en del under frysepunktet, var det rart ikke at skulle op ad soveposen med det samme.

image

Sneen var jo ikke forsvundet i løbet af natten, så da jeg fortsatte langs stranden tog det tid at få varme i tæerne igen. Havet var på grund af nattefrosten blevet dækket af et tyndt lag is, som mange steder var skyllet op på stranden som mindre knækkede isplader.

image

Efter en kort færgetur var jeg tilbage på fastlandet ved Branden, og gik østpå langs fjorden indtil jeg nåede en flagstang. Her havde Marianne skrevet at jeg skulle gå op, og jeg kom til en flot ældre gård omgivet af en mergelgrav. I døren stod manden Henry og bød mig velkommen. Han var flink og snaksalig og gav mig et par gode hjemmebagte boller til at stille sulten.

image

Jeg fik mig et bad og den sædvanlige rutine med tøjvask, luftning af soveposer, og så videre gik igang. Om aftenen kom Marianne hjem, så jeg kunne hilse på hende og sige mange tak for invitationen. Menuen stod på hjemmelavede burgere som smagte himmelsk, især forbi min kreativitet på madfronten den sidste uge ikke havde været stor. Der var skam også dessert bestående af hjemmelavet islagkage. Dagen sluttede af med en overnatning i deres skurvogn bygget af Henry. En super skurvogn som de om sommeren havde stående ved flagstangen med udsigt til fjorden.

En god dag, med hyggeligt selskab, og en overnatning betydeligt over frysepunktet…

Dato: 20. Januar

Dag: 157

Kilometer (luftlinje): 21 km vandring – ialt 4927 km

Tid i bevægelse: 9:30-15:15 med pauser, indkøb og færge.

Vejr: -6 til -1 grad, sol og skyfri himmel, svag vind 2 m/s.

image