Albuen

posted in: Danmark Rundt | 0

Jeg startede dagen ud med endnu engang at løbe langs med diget. Ved Lollands vestkyst nåede jeg til albuetange. Her lagde jeg min rygsæk og løb ad tangen ud til albuen. Det var stort set vindstille og det føltes ikke koldt, så jeg strøg derudad, nu nogle kilo lettere.

image

Albuen var et flot sted. Det var en smal tange noget bredere ude i spidsen med strandeng som nogle køer gik og afgræssede. På min højre side var Nakskov Fjord hvor vandet var spejlblankt og på min venstre side var Langelandsbælt. Jeg kunne desuden se et godt stykke ind i Nakskov Fjord. Ude på albuen lå der nogle få huse heriblandt et gammel Lodshus og et tilhørende fyr.

image

Der var så dejligt fredeligt derude, og efter at have nydt øjeblikket begyndte jeg at løbe tilbage. Jeg ved ikke om vinden var taget til, eller jeg bare ikke havde lagt mærke til den på vej derud, men på vej tilbage var der ihvertfald kommet en del vind. Det var noget køligt og jeg havde svært ved at få løbet mig til varmen igen. Inden længe var jeg dog tilbage ved min rygsæk og kunne få en jakke på.

image

Jeg vandrede videre til Langø som ligesom nogle andre punkter i landskabet engang havde været en ø, men efter en inddæmning af området var blevet en del af Lolland. Jeg overvejede at overnatte i Langø da der lå en shelter på havnen. Desværre var der ingen købmand i byen så jeg fortsatte til Nakskov.

image

Mod Nakskov kom jeg igennem en skov fyldt med jægere. Jeg var faktisk ikke klar over at det kunne lade sig gøre at være så mange jægere på jagt i sådan en lille skov, men det kunne de altså. De havde både walkietalkier og det hele og lignede nogle der var ved at gøre klar til at finkemme endnu et stykke skov for vildt.

Da jeg gik fra skoven kunne jeg skam også høre en del skudsalver. Der var betydeligt flere skud end man plejer at høre når der er jagt rundt omkring, men nu skulle de selvfølgelig også skyde en del for at der blev noget til alle.

Mens jeg gik langs Nakskov Fjord så jeg desuden en masse svaner. Fjorden var fyldt med dem og et forsigtigt bud ville være at der var tusindevis. I Nakskov fik jeg provianteret og fandt så en shelter i udkanten af byen godt træt efter en lang dag.

Dato: 31. Oktober

Dag: 96

Kilometer (luftlinje): 38 km løb og vandring – ialt 3111km

Tid i bevægelse: 8:30-16 med pauser og indkøb

Vejr: 8 grader, overskyet, lidt sol, frisk vind 5 m/s.

image